Hírek

2009.01.26. 03:29

Megérte fellebbezni

<b>Székesfehérvár</b> - Csaknem 250 gépjárműtulajdonosnak törölték el fellebbezés után a 100 ezer forintos büntetését, amit azért szabtak ki rájuk, mert a kamerafelvételek alapján tiltott jelzésen haladtak át a Budapest-Jutasi út kereszteződésében.

Halmos György

Mint arról a Naplóban már többször is beszámoltunk, a kereszteződésben még a tavalyi év elején szereltek fel a kis ívben jobbra kanyarodó sávot figyelő kamerát, ami a tilosban áthajtókról készít képet. Azok alapján szabták ki júniustól a 100 ezer forintos közigazgatási bírságot. 

A működéstől számított három-négy hónapon belül csaknem 1500 esetben küldtek Székesfehérvárról a jármű üzemben tartójának csekket. 

Csibrik Csaba
alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékes alosztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy körülbelül minden harmadik bírság esetében éltek a panaszosok fellebbezéssel, vagyis több mint 500 esetet vizsgáltak meg az ORFK-n. 

Hozzátette: azok negyven százalékát, vagyis 200-250 fellebbezést megalapozottnak találtak. A másodfokú hatóság a legtöbb esetben arra hivatkozott: vitatható a bírság, mert nem állapítható meg egyértelműen, hogy milyen körülmények között ment át az autós a kereszteződésen. 

Az alezredes megjegyezte, az első időszakban 170-180 esetben adtak helyt a panaszosoknak, vagyis a határozatok többségét törölték, míg az elmúlt hónapokban már több volt az elutasítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!