Hírek

2012.09.27. 19:59

Megőriznék a pincét

Veszprém - Szociális városrehabilitációs pályázatról, TDM-pályázatról és az oktatási intézmények működtetéséről döntöttek a képviselők a rendkívüli közgyűlésen.

Balla Emőke

Két pályázat benyújtásáról határoztak a képviselők. A szociális városrehabilitáció a Jutasi, Haszkovó és Stromfeld úton lakók környezetét teszi élhetőbbé, barátságosabbá; megújulnak a lakóterületek, közterek, az intézmények - két óvoda és a volt Hemo épülete -, valamint a társasházak. A kétfordulós pályázat első fordulójában való részvételről határoztak a képviselők.

Az oktatási intézmények működtésével kapcsolatban a napokban kell jelezni a szándékot. Többször is beszámoltunk róla, hogy 2013. január 1-jétől állami fenntartásba kerülnek az oktatási intézmények, a működtetés azonban az önkormányzatnál marad - ha az vállalja, igényli azt. Hartmann Ferenc (MSZP) és Katanics Sándor (DK) aggodalmukat fejezték ki az államosítás miatt, a kormány az önkormányzatiságot csorbítja, vélték. Porga Gyula polgármester és Némedi Lajos alpolgármester  hangsúlyozták: Veszprém büszke iskoláira, mindent megtesz azért, hogy a magas színvonal ne romoljon. A város továbbra is működtetni kívánja oktatási intézményeit, és ha jövőre az állam lesz a fenntartó, akkor is veszpréminek tartja azokat.

A napirend előtti kérdésekben Katanics Sándor és Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) is kérdezett a Jutasi út alatti pincerendszer sorsáról, megőrzéséről. Brányi Mária alpolgármester elmondta: szeretnék megőrizni és nem betemetni. Reméli, a látványosságot bemutathatják majd a veszprémieknek, hosszú távú hasznosítását korai lenne vizionálni. Sok tényezőt kell figyelembe venni: a munkálatok kezdetekor nem tudtak a pince létezéséről, feltárása többletköltséget jelent és határidő-módosítást von maga után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!