Hírek

2012.10.12. 12:24

Menhely kutyáknak, cicáknak Pápán

Pápa - Gálaműsorról kaptam értesítést, aminek bevételével a Második Esély Állatvédő Csoportot támogatják a szervezők. Ismerős névre bukkantam: Szegediné Murai Dóra a Black Bunny Rock and Roll Club elnöke is szerepel a szervezők sorában.

Nagy Imre

Kíváncsivá tett a tény, hogy miként találkozik a táncos talentum az állatvédőkkel. Felkerestem Dórát, aki szívesen számolt be az előzményekről.

- Édesanyám régóta foglalkozik az állatokkal. Tagja volt a Pápai Humán Állatvédő Egyesületnek, ma is elkötelezett állatbarát. Önkéntes segítője az egyébként más jellegű Sanogenesis Alapítványnak, aminek a tevékenységét nemrég kibővítettük az állatvédelemmel. Így jött létre az alapítvány Második Esély Állatvédő Csoportja. Én pedig - mivel táncosként, illetve rendezvényszervezőként szereztem már némi tapasztalatot -, besegítettem a gálaest létrehozásába. Nem egyedül, hanem Piller Károly segítségével, akinek ebben szintén vannak tapasztalatai - fogalmazott Dóra, aki azt is elmondta, hogy édesanyjának sikerült vásárolnia egy telephelyet, ám az állatmenhely férőhelye korlátozott.

Rengeteg a cica, a kutyákat pedig ideiglenes gazdiknál helyezték el.

- Nekik köszönettel tartozunk, hiszen szeretetből tartják addig, amíg nem találunk megfelelő helyet. Amíg egy állatot örökbe adható állapotba hozunk, az rengeteg költséggel jár. Ezeket ugyanis általában az utcán találjuk, aztán felhizlaljuk, és megkapják a kötelező ellátást. Sajnos sokszor előfordul, hogy a gazdik egy zacskóban a kukába dobják, vagy autóval elviszik valahova, és elengedik őket. Nincs ma felelős állattartás. Ha nem kell, kidobjuk, mint egy elhasználódott tárgyat. Tényleg ezt tekintik megoldásnak? - teszi fel a kérdést a táncos, aki a dolog másik oldalát is jól látja: - Sokan azért haragszanak az állatokra, mert a lakótelepeken már nem lehet lépni sem a kutyaürüléktől. Probléma az is, hogy sok kutya van az utcán. Kizárják őket, aztán bemennek a szomszéd kertjébe, és máris kész a probléma. Persze vannak jólelkű emberek, akik valamelyik egyesülethez eljuttatják a kidobott állatokat. Mi a szervezet weboldalán, vagy személyes ismeretségek alapján adjuk örökbe a cicákat és kutyusokat. A dolog működik, három hónap alatt közel kettőezren látogattak el a honlapra - tudom meg, mint ahogyan azt is, hogy léteznek osztrák segítők, barátok, akik szintén közreműködnek abban, hogy az állatok jó gazdára találjanak.

A pénteki gáláról Dóra elmondta, azzal a céllal rendezik, hogy a telephelyen felépíthessék a kenneleket, így jobb ellátást biztosítsanak a kutyáknak is. Mindenki, aki ezen fellép, önzetlenül, erre a nemes célra szánja az est bevételét.

-  Mindennek, a legkisebb adománynak is örülünk, hiszen ez nagy segítség. Azt tudom, hogy az érdeklődés eléggé nagy. Sok jegyet elvittek, rengeteget vásároltak támogatójegyet is. Ha nem is telik meg a színház, ez már jelent valamit. Mi mindent megteszünk a sikerért. Azt szeretnénk, ha minél több, az állatokat mentő egyesület lenne a városban, és ezek együttműködnének. Mindannyian az állatokért dolgozunk, és ha összefognánk, sikeresebbek lehetnénk - fogalmaz a gálaest szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!