Hírek

2009.01.29. 03:28

Módosítás nincs, de tárgyalás igen

<b>Balatonfűzfő</b> - A képviselők nem támogatták a 15,5 hektáros terület értékesítéséről kötött adásvételi szerződés módosítását. Ugyanakkor tárgyalnak a korrekcióról.

Győrffy Árpád

A képviselő-testület kedd esti ülésén hosszú vita után született ez az eredmény. 

Majorné Kiss Zsuzsanna
polgármester emlékeztetett arra: a január 8-án kötött megállapodással a tavaly őszi pályázati kiírásnak megfelelően 228,5 millió forintért a Muthermal Kft.-nek adták az Almádival határos területet. 

A vevő a szerződést aláírta, a pénzt kifizette, de a megállapodás egyes pontjainak módosítását kezdeményezte. 

A gazdasági bizottság hétfői ülésén a kérés elutasítását javasolta. Dr. Rudas László, a Mu- thermal Kft. vezetője elmondta, hogy a tervezett fejlesztéseket csak hitellel lehet megvalósítani, ám a területre bejegyzendő terhelési tilalom miatt nem használhatják az ingatlant fedezetként.

Németh László
és Papp József képviselők arra hívták fel a figyelmet, hogy a szerződés aláírása óta nem merült fel olyan új körülmény, ami indokolttá tenné a vevő által is elfogadott szerződés módosítását. 

Szanyi Szilvia
képviselő és dr. Keil Kálmán alpolgármester arról szólt, hogy a terhelési és elidegenítési tilalmat, illetve a meg nem valósulás esetére kikötött visszavételi és kártérítési lehetőséget ingatlanspekuláció megakadályozására tették a szerződésbe. 

Nem akarnak ezen nyerészkedni, azt szeretnék, ha mielőbb megvalósulna a fejlesztés. 

Az alpolgármester szerint a vevő által megfogalmazott javaslatok nem felelnek meg az önkormányzat érdekeinek, de vannak más olyan megoldások, amelyek mindkét félnek elfogadhatóak lehetnek. 

Olyan egyezség kell, ami lehetővé teszi a fejlesztés megvalósítását, ugyanakkor megakadályozza egy esetleges fűzfői görög falu kialakulását - utalt Keil Kálmán a füredi rossz példára.

Oláh Miklós
bizottsági elnök szerint mindent meg kell tenni az ellen, hogy a mutyi lehetősége beárnyékolja az ügyet. 

Azt javasolta, hogy türelemmel keressék meg az optimális megoldásokat. A képviselők ennek megfelelően a szerződés azonnali módosítását elutasították, ugyanakkor tárgyalódelegációt bíztak meg egy kompromisszumos megoldás előkészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!