Hírek

2016.10.07. 18:45

Nagyszülőként is csapatjátékos - Az Év Nagypapája-díjjal tüntetett ki Laki Pál

Veszprém - A nagyszülők egyik legfontosabb feladata, hogy példát mutassanak gyerekeiknek és unokáiknak, véli Laki Pál, aki a napokban vehette át Az Év Nagypapája elismerést.

Marton Attila

A vegyészmérnök végzettségű, később újságíróként dolgozó Laki Pál három lánya után már öt fiúunokával büszkélkedhet.

Megtisztelőnek tartja a díjat, szerinte a legtöbb, amit egy nagypapa elérhet, hogy gyerekei és unokái szeretettel gondolnak rá. A cím esetében ezt bizonyítja, hiszen három lánya és unokái is ajánlották az elismerésre, mögöttük pedig felsorakoztak a szomszédok és a barátok is.

Laki Pál (balra) Török Lajostól, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnökétől vette át az elismerést a napokban. A díjazott a nagyszülők feladatának a példamutatást tartja Fotó: Pesthy Márton

A család életét áthatja sport szeretete. Laki Pál kosárlabdázott, a felesége, a nagymama, Tóth-Harsányi Katalin olimpiai bronzérmet szerzett kézilabdásként. Amíg a srácok még kicsik a palánkra dobáshoz, addig a kirándulás a fő program velük, valamint a legidősebb, még alsó tagozatos unokájával gyakran kilátogatnak kosármeccsekre, vagy a tévé előtt szurkolnak együtt a magyar válogatott sikeréért. A nyugdíjas nagypapa a család főszakácsa is, a vasárnapi ebédek mellett a családi étkezésekre is ő készíti a finomságokat. Kelt tésztáival már régen elnyerte a család és a barátok elismerését, sőt, egykor több kolléganőjének tanította meg a süteményféle készítésének fortélyait.

A nagyszülői feladat kapcsán megjegyzi, a nagypapáknak, nagymamáknak példát kell mutatniuk a fiatalabb nemzedékeknek, az igazán
jó családi élethez pedig - a csapatsportokhoz hasonlóan - mindenkinek hozzá kell tennie a magáét.

Címkék#nagyszülő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!