Hírek

2014.11.29. 18:19

Navracsics Tibor uniós biztos a februári veszprémi választásról

Veszprém - Nekünk megvan a jelöltünk, ráérünk nyilvánosságra hozni - mondta Navracsics Tibor.

Balla Emőke

- Úgy gondolom, a veszprémiek számára ez a választás nem a kétharmadról szól. Budapestről nézve lehet, hogy a legfontosabb és legérdekesebb kérdés, hogy a Parlamentben kinek van kétharmada és kinek nincs, de én azt várom az engem követő országgyűlési képviselőtől, aki Veszprémért és a térségért felel majd, hogy ne a kétharmadot, ne pártpolitikai szempontokat tartson szem előtt, hanem a veszprémiek érdekét - mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, akit egy szombat esti rendezvényen a februári veszprémi időközi választásról kérdeztünk.

- Azt kérem a veszprémiektől, hogy olyan képviselőt válasszanak maguknak, akiről tudják, hogy itt él, ismeri az itt élők gondjait és megválasztása esetén a nap minden óráját annak szenteli, hogy Veszprémet és Veszprém környékét az Országgyűlésben képviselje. Én is így tettem és ezt várom el az engem követő utódomtól is.

Az uniós biztos azt mondta, a kampányban részt vehet, azt nem tiltja semmi, csak azt, hogy jelölt legyen, illetve képviselő.

Hogy ki lesz a Fidesz-KDNP jelöltje, arra Navracsics Tibor úgy válaszolt:

- Nekünk megvan a jelöltünk, ráérünk nyilvánosságra hozni. Megvárnám, hogy kicsit higgadjon a közhangulat, mert ahogy látom, most mindenki - unalomból, szórakozásból - éppen azon gondolkodik, hogy elinduljon vagy ne induljon. Megvárjuk a komoly jelölteket és akkor majd a mi jelöltünk is nyilvános lesz. Teljesen mindegy, hány jelölt van. Az a fontos, hogy jó jelöltek legyenek. Veszprémben általában jó jelöltek szoktak lenni. Azt tudom mondani a velem együtt induló más pártok képviselőjelöltjeire, akár Pál Bélára, akár Gerstmár Ferencre vagy Forgóné Kelemen Juditra, hogy becsületes, rendes veszprémi emberek. Abban bízom, hogy a mostani jelöltek között is többségben lesznek a becsületes, rendes, veszprémi emberek.

Előzmények:

Veszprémi választás - Együtt: a veszprémieknek kell megtalálniuk a legalkalmasabb jelöltet

Veszprémi választás - Közös baloldali jelöltet szeretne a DK

Veszprémi választás - Saját jelöltet indít a Jobbik

Török Gábor nem száll be az Orbán-Simicska háborúba

Veszprémi választás - Simicska gondolkodik azon, hogy elindul az időközi választáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!