Hírek

2013.10.16. 12:15

Orvosszakértők egyeztettek a devecseri kisfiú halála ügyében

Orvosszakértőket hallgattak meg a Veszprémi Törvényszéken szerdán annak a devecseri kisfiúnak a halála ügyében, akinek apját az ügyészség azzal vádolja, hogy 2011. február 2-án 70-90 centiméter magasságból szándékosan a földre dobta, mivel sírását nem tudta csitítani.

Halmos György

A kisfiú néhány nappal később Győrben, a gondos orvosi kezelés ellenére elhunyt.

Veszprémi, illetve a boncolást végző győri orvosszakértőket azért hallgatta meg a dr. Németh Balázs vezette tanács, mert eltérések voltak a másfél éves devecseri kisfiú sérüléseinek keletkezési idejével kapcsolatban. A tárgyaláson jelentősen közeledtek a szakértői álláspontok, azt mindkét orvoscsoport kijelentette, a halálhoz vezető oka egy tarkótáji trauma volt, ami agyzúzódáshoz vezetett, a homloklebenyen található vérzés keletkezésének ideje abból szempontból nem lényeges, hogy nem az okozta a kisfiú halálát.

Elhangzott, hogy a szakértők által adott vélemények közötti különbségeket az is magyarázhatja, hogy egyik csoport jobban támaszkodott a radiológiai jelentésekre, annak adtak prioritást, míg a másik szakértői csoport a műtétet végző orvos megfigyeléseit tartotta alapvetőnek. A kisfiú jobb arcfelén található sérüléssel kapcsolatban elhangzott: keletkezhettek akár úgy is, hogy szemből lökték meg.

Az apa az első tárgyaláson azt vallotta, hogy a kisgyerek akkor szerezhette a sérülését, amikor felállt a televízió előtt, majd hanyatt vágta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!