Bántalmazás gyanúja - Nyomozás egy kisfiú halála ügyében

Devecser - Vasárnap elhunyt másfél éves devecseri kisfiú ügyében halált okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatott a rendőrség hétfőn.

Halmos György

Február 2-án a devecseri ügyeletes orvoshoz vitte el az eszméletlen állapotban lévő kisfiát egy helyi apuka. Elmondta, hogy a kisfiú három hete játék közben az ágy sarkába ütötte be a fejét, de csak most lett rosszul, amikor altatás közben ringatták. A doktornő azonnal mentőhelikoptert hívott, amely a győri megyei kórházba szállította az eszméletlen gyermeket.

Az Ajkai Rendőrkapitányság az eset kapcsán segítségnyújtás elmulasztása gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást. Már aznap megtörténtek a tanúkihallgatások, a helyszíni szemle és a szakértő kirendelése. A nyomozás során felmerült annak gyanúja, hogy a gyermeket bántalmazhatták. A szakértő péntek reggel megállapította, hogy a gyermeken összesen három fejsérülés található. A kisfiú vasárnap délután meghalt.

A nyomozást a megyei bűnügyi osztály vette át és folytatja le halált okozó testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - tájékoztatott a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!