Hírek

2017.01.09. 16:30

Óvodások rajza a természetről

Ajka - A Zöld óvoda címet elnyert intézményekbe járó kicsinyek rajzaiból nyílt kiállítás a Városi Múzeumban hétfőn. A kiállítást a Földművelésügyi Minisztérium Veszprém megyei zöld óvoda bázisintézménye, az Ajka Városi Óvodák szervezte.

Tisler Anna

A kiállításra 17 intézményből érkeztek rajzok, pályázott Veszprém és Ajka több óvodája, valamint Várpalota, Devecser, Kádárta, Felsőőrs, Herend, Pápa és Nemesvámos. Zöld óvoda címre tíz éve pályázhatnak az intézmények. Megyénkben 58 zöld óvoda működik. Ajkán négy intézmény örökös zöld óvoda címet szerzett.

A Katica óvoda 2009-ben a Közép-Dunántúli régió, majd 2016-ban Veszprém megye zöld óvoda bázisintézménye lett. A kiállítást azzal a céllal szervezték, hogy bemutassák a gyerekek rajzain keresztül a környezeti nevelést. A rajzokon virágültetést, faültetést, állatkerti sétát, kirándulást, kertészkedést, állatgondozást mutattak be a gyerekek.

Országi Áront édesanyja, Országi Katalin kísérte el a megnyitóra, mögöttük Áron országos pályázaton szereplő rajza
Fotó: Tisler Anna

Öt gyerekrajz csak fénymásolatban látható, azok eredetijét Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban mutatják be az országos kiállításon. A rajzokat készítő díjazott gyerekek közül Bartalis Dénes Zoltán, a veszprémi Bóbita óvoda nagycsoportosa rajzának a címe Madáretetés. A várpalotai Szivárvány tagóvoda nagycsoportosa, Gazsó Izabella Sünikuckó címmel adta be munkáját. A herendi Hétszínvirág óvodás Lajtfalvi Natasa Erdei vadak etetése gesztenyével címmel pályázott, az ajkai Patakparti óvoda nagycsoportosa, Országi Áron szelektív szigetet rajzolt, a felsőőrsi Miske óvodás Papp Réka rajzának címe Tavasz a kiskertben.

A megnyitón az ajkai Hétszínvirág óvoda Csilingelő dallamok tehetségpontjának tagjai énekeltek és verseltek. A kiállítás január 31-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!