Hírek

2009.03.23. 03:28

Pályázatból felújítják a peremartoni iskolát

Berhida - Jelentős összeget, közel 234 millió forintot nyert pályázaton a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felújítására és bővítésére a település önkormányzata. Nyáron indulhatnak a munkálatok.

Szabó Péter Dániel

Iskola- és jövőképfejlesztés Berhidán, gyermekeinkért címmel adott be pályázatot a Közép-dunántúli Operatív Programba még tavaly az önkormányzat, s ugyan az első körben forráshiány miatt nem nyertek, 2009 januárjában a második fordulóban már megítélték a 234 milliós támogatást a peremartoni intézménynek, amit mintegy 25 millió forint önrésszel egészít ki a város, tájékoztatott Pergő Margit polgármester. 

- Az építési engedély, valamint a kiviteli terv már elkészült, április elején írhatjuk ki a közbeszerzési eljárást, a nyár elején reményeink szerint elindulhat a munka. Amennyiben az átalakítás az őszi hónapokra is elhúzódna, az iskola tanulóit elsősorban a bővítéssel, felújítással nem érintett tantermekben, szükség estén a Petőfi művelődési házban és a volt bölcsőde helyiségeiben fogják oktatni. 

Az étkeztetésben sem lesz fennakadás, az ebédlő bővítésének idejére a Hétszínvirág Óvoda tornaszobájában tudjuk biztosítani a szolgáltatást. A munkálatok ideje alatt több ügyeletes nevelő fogja felügyelni a tanulók épületen belüli és kívüli mozgását - mondta el Pergő Margit. 

Az emelkedő gyermeklétszám miatt szükségessé vált bővítés a földszintet, valamint az emelet tornaterem feletti részét érinti. Ez utóbbi jól lehatárolható, így a tanítás ideje alatt csak a tanulók közlekedésére kell nagyobb gondot fordítani. Korszerű nyílászárókat kap az intézmény és a vizesblokkokat is renoválják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!