Hírek

2017.06.07. 11:05

Megkezdték a pápai szabadtéri színpad elbontását

Szerdán megkezdték a pápai városgondnokság munkatársai szabadtéri színpad és az ehhez tartozó lelátó elbontását. A városi ballagásoknak évről évre otthont adó terület jövőre már megújult formában biztosít helyszínt az ünnepségnek.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere elmondta, a város egymilliárd forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program úgynevezett zöld város projektje keretében. – Ez a pályázat a települések zöldterületeinek fejlesztését, rehabilitációját szolgálja. Pápán három beavatkozási területe van: az Erzsébet liget, a Belső-Várkert és a kastélykert Várdomb nevű része, mely a szabadtéri színpad területét fedi le – ismertette a polgármester.

A város vezetője kiemelte, fontos céljuk a többletköltségek minimalizálása, ennek érdekében igyekeznek a rendelkezésükre álló erőforrásokat a leghatékonyabban kihasználni, így az érintett területeken a terep előkészítését a városgondnokság munkatársai végzik el. Megtudtuk, szerdán megkezdődött a szabadtéri színpad és az ehhez tartozó nézőtér, valamint a Várdombon található romos ház elbontása. Emellett a régi közvilágítási rendszereket és a burkolatokat is eltávolítják a területről.

– Vitathatatlan, hogy sokak lelkét megérinti majd a terület elbontása, hiszen nagyszerű rendezvények sokaságának volt a helyszíne. Ugyanakkor a szabadtéri színpad mai állapotában már alkalmatlan rendezvények tartására, a városi ballagás is erős megszorításokkal, a hagyománytisztelet miatt kapott évről évre itt helyet – hangsúlyozta.

Mint mondta, a szabadtéri színpadon nem volt öltöző, kiszolgáló épület, hang- és fénytechnika, használható nézőtér, továbbá színpad, illetve a nézőket kiszolgáló egyéb infrastruktúra, például vizesblokk. – Azt gondoltuk, egy olyan szabadtéri színpadot kell kialakítani, ami mindezeket a szolgáltatásokat biztosítani tudja – mutatott rá Áldozó Tamás.

A város vezetője kiemelte, a jövő évi ballagásnak már egy megújult terület ad otthont, ahol mobilszínpad és -lelátó, valamint vizesblokk és öltöző szolgálja a rendezvények vendégeinek kényelmét. – A mobilis színpad és a lelátó biztonságosan tárolható, ezen a területen ugyanis nagyon sok rongálási kár keletkezett az évek során.  Mi pedig azt szeretnénk, ha olyan létesítményeket tudnánk kialakítani, amelyek jó minőségben, hosszú távon szolgálják a pápaiak szórakozását, a szabadidő eltöltését – zárta Pápa polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!