Hírek

2016.12.15. 19:17

Példát mutatnak együttérzésből a kórházi segítők

Veszprém – Karácsonyi összejövetelen osztották meg egymással tapasztalataikat a Csolnoky Ferenc Kórház önkéntesei csütörtökön.

Marton Attila

Az intézményben hét éve fogadnak önkénteseket, tavaly óta már három – az egyes belgyógyászaton, a reumatológián és a nőgyógyászaton – osztályon. Részt vesznek a tea és ételosztásban, valamint beszélgetnek a betegekkel, mondta Plank Beáta, a kórház szociális munkása, aki az önkéntesek munkáját szervezi. Horváth Ferencné ápolási igazgató köszöntőjében hangsúlyozta, a betegeknek mindig szüksége lesz az önkéntesektől kapott jó szóra és empátiára. Hozzátette, terveik szerint a jövőben az onkológiai centrumban is számítanak az önkéntesek munkájára.

Fotó: Pesthy Márton

Az összejövetelen a kórház a dákai rehabilitációs intézetből kapott kézműves termékekkel köszönte meg a segítők egész éves munkáját. A Napló hagyományosan megajándékozza az önkénteseket, Balla Emőke, lapunk vezető riportere Erdélyi Erzsébetnek és Dávoti Ferencnének adott át könyvcsomagot, míg Glück Józsefné később veszi át a jutalmat.

Fotó: Pesthy Márton

Az összejövetelen karácsonyi versekből és dalokból összeállított műsort vetítettek, majd kötetlen beszélgetés zárta a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!