Hírek

2017.06.30. 13:03

Saját számlájára utalta ismerőse életbiztosítását, majd elköltötte azt

A Pásztói Járási Ügyészség csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy 28 éves helyi nővel szemben, aki idős ismerősétől közel 400 000 forintot csalt ki.

A vádlott 2015 áprilisában megállapodott a sértettel abban, hogy annak 400 000 forint összegű életbiztosítása megszüntetéséhez segítséget nyújt: elkészíti és a biztosítóhoz el is viszi a szükséges felmondó nyilatkozatot. A sértett otthonában megírta a nyilatkozatot, amit a sértett alá is írt.

A későbbiekben azonban a vádlott az okiratot meghamisította, annak hátoldalán kiegészítette azzal, hogy az életbiztosítás felmondásából származó összeget bankszámlára kéri kiutalni. Azonban nem a jogosult, hanem a saját bankszámlaszámát adta meg, majd e kiegészítés alá odahamisította a sértett aláírását - írja az ügyészség.hu.

Ezt követően az így meghamisított okiratot postai úton megküldte a biztosítóhoz, a cég munkatársa pedig – nem észlelve, hogy az hamis – 2015 májusában a nyilatkozatban megjelölt, a vádlott nevén lévő bankszámlára utalt ki 395 000 forintot.

A vádlott a pénzt a bankszámlájáról felvette, azt nem adta át a sértettnek, hanem elköltötte. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

A Pásztói Járási Ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a sértett kárának megtérítésére kötelezését indítványozta vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!