Hírek

2012.04.19. 09:06

Sikeres matematikusok a megyében

Veszprém - A megyeszékhely két iskolájának tanulói is országos első helyezést értek el a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjén.

Szabó Zsuzsanna

Április második hétvégéjén Kecskeméten rendezték meg a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjét, ahol csapatban a Deák iskola ötödik osztályosai, egyéniben pedig Nagy Kartal, a Kossuth iskola nyolcadik osztályos tanulója lett első, aki hatodszor, azaz eddig minden alkalommal bejutott a verseny döntőjébe és ebből öt esetben országos első helyezést ért el. Eredményeinek elismeréseként ő, valamint tanára, Nagyné Czaun Marianna különdíjat kaptak. A két intézmény kétezer-négyszáz induló közül az általános iskolák között is kiemelkedő helyezést ért el összesítésben. A Kossuth iskola 1859 pontjával nemcsak az első helyet, hanem A legeredményesebb vidéki általános iskola címet is elnyerte, míg a Deák (1818 pont) harmadik lett.

A kimagasló megyei eredmények értékét növeli a szépszámú induló is, hiszen a döntőbe jutott 624 versenyző az ország és a környező országok magyarlakta területeinek 157 településéről érkezett. Úgy, hogy ezt megelőzően ők bizonyultak a legjobbaknak a megyei fordulón a 44 ezer magyarországi és a 16 500 határon túli versenyző közül. Megyénket összesen tizenhat általános és középiskolai tanuló képviselte. A díjátadón az általános iskolások közül az első húsz, a középiskolások közül az első tíz helyezettet díjazták.

 

Megyénk diákjainak további helyezései

A két intézményen kívül hasonlóan jól szerepeltek még a Lovassy László  Gimnázium tanulói is, köztük a nyolcadik helyezett Kósa Bendegúz (9. o.). A Lovassy ezúttal a négyosztályos gimnáziumok között elnyerte A legeredményesebb vidéki gimnázium címet. További megyei eredmények: Radnai Bálint (7. o., Rákóczi Telepi Tagiskola, Várpalota) 17. helyezett és Jeges Gábor (5. o., Deák Ferenc Ált. Isk., Veszprém) 21. helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!