Hírek

2009.05.05. 02:28

Számíthatunk a polgárőrökre

Veszprém - Megyénkben a berhidaiak kapták az év egyesülete címet, az év polgárőre a badacsonytomaji Fekete Ferenc lett - jelentették be a polgárőrség közgyűlésén a Hemóban.

Mátételki András

Debreczenyi János veszprémi polgármester elismeréssel szólt az önkéntes segítők munkájáról, majd bejelentette, hogy idén kétmilliós támogatást nyújt nekik a város. 

Lasztovicza Jenő,
a megyei közgyűlés elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy a polgárőrök nincsenek kellően megbecsülve, holott másokért áldozzák fel szabadidejüket. 

Balogh Csaba,
a megyei szövetség elnökhelyettese kiemelte: tavaly kilenc új egyesület alakult, a közel négyezres tagság - 118 egyesületben - 196 ezer szolgálati órát teljesített. Megemlítette a nyári egy-egy napos akciót a 71-es út mellett, amiben összesen 600 tagjuk vett részt közösen a rendőrökkel. 

A bűncselekmények számát tovább lehetne csökkenteni, ha valamennyi településen alakulnának csoportok. Mindemellett szükséges a jövőben szorosabb kapcsolatot kialakítani a közterület-felügyelőkkel, s újra kell szervezni a Szomszédok egymásért mozgalmat. 

Szólt arról is, hogy az országos szövetség jóvoltából 70 egyesületük 100-100 ezer forintot kap, hogy június végéig megerősített szolgálatot lássanak el a közterületeken. 

Az elnökhelyettes javasolt egy olyan napot, amikor a megye összes polgárőre négy-órás szolgálatot adna a rend-őrökkel. A tagságból véradó nap szervezését javasolták.

A közgyűlésen arany érdemkeresztet vett át Szipőcs Istvánné, Leiner Norbert, Szabó Kálmán. Ezüst érdemkeresztet kapott Bódai Attila, Molnár István, Honvédő Attila, Valente József, míg bronz fokozatban részesült Szabó Tibor, Marton Béla, Juhász Sándor, Gömbi Márton, Kajdi Ferenc, valamint a veszprémi közterületesek csoportvezetője, Réfiné Wágner Beatrix. 

Díszkardot kapott dr. Giczi Róbert, Matting István, Hegyi Károly, Kristóf János. Tárgyjutalmat vett át Grúber Sándor alezredes, Almádi volt kapitánya. Debreczenyi János Pro Meritis arany emlékérmet nyújtott át Szőke Istvánnak, míg Lasztovicza Jenő tárgyjutalmat adott Kórosi Tibornak. Főkapitányi elismerést Balogh Csaba és Balogh László kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!