Hírek

2016.06.19. 19:10

Szirénaszó és részegszemüveg - Fontos felhívni a gyerekek figyelmét a nyár veszélyeire, a közlekedés felelősségére

Nagyesztergár - Az utolsó tanítási héten - amikor már a kisdiákok nem szívesen ülnek az iskolapadban - szervezte meg az Ányos Pál Általános Iskola vezetése a diákönkormányzattal együttműködve a gyermeknapot.

Müller Anikó Hanga

Az eseményen látványos, érdekes bemutatókat kínáltak a tanulók számára. A nap közreműködője volt a Veszprémi Rendőrkapitányság, a zirci mentőállomás és a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság munkatársai. Timmer Alexandra főhadnagy, a rendőrkapitányság kiemelt főelőadója elmondta, örömmel tettek eleget a meghívásnak. - A rendezvény témája a gyerekek nyári szünetre történő felkészítése, ez magában foglalja a közlekedésbiztonság, a nyaralás veszélyei témakört. Összefoglalót kaptak a nyáron őket veszélyeztető szituációkról, élethelyzetekről. Illetékességi területünkön minden iskolára iskolarendőr figyel, a kis bakonyi falu felelőse Poltné Szakács Anett törzszászlós. A nyár elején, amikor a gyerekek érzik a korlátlan szabadságot, kiemelten fontos felhívni a figyelmüket, milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk a szünetben, mert akaratukon kívül bűncselekmények elkövetőivé vagy áldozataivá is válhatnak. Erősíteni kell bennük, hogy figyeljenek egymásra, saját magukra, mert felelősséggel tartoznak tetteikért - mondta.

A diákok Poltné Szakács Anett címzetes rendőr törzszászlós vezetésével játékos formában ismerkedtek a kerékpáros közlekedés szabályaival. Fotó: Müller Anikó Hanga

Az iskola nyertes pályázatának köszönhetően egész évben kiemelten kezelte az egészségfejlesztés minden területét, kezdve az életmódtól a baleset-megelőzésig, számolt be e tevékenységről Molnárné Dunai Gabriella igazgató, aki a program összeállításakor megkereste a rendőrséget, a tűzoltóságot és a mentősöket. A meghívottak örömmel tettek eleget a felkérésnek, és a tájékoztatókon túl látványos bemutatókat rögtönöztek. - Nagy érdeklődéssel barátkoztak a gyerekek a mentőautóval, sokat, érdekeseket kérdeztek, például vezettünk-e már szülést a kocsiban, milyen esetekhez vonulunk, hogy rögzítjük a szállítandó személyt. Szituációs játékban kipróbálták az oxigénpalack használatát, az esetellátást - mondta el Mészáros István mentőápoló.

Szelthoffer Zoltán tűzoltó rajparancsnok és kollégái irányítása mellett megismerkedtek a tűzoltókocsi felszerelésével, a mentést segítő eszközökkel, működésbe hozták a puttonyfecskendőt.

A rendőrségi tájékoztatókon kívül népszerű volt a kerékpáros ügyességi KRESZ-pálya, ahol Poltné Szakács Anett vezetésével sajátították el a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályait, de kipróbálhatták a részegszemüveget is.

A nap zárásaként a diákok osztályonként fogyasztották el az egészséges életmód jegyében közösen készített gyümölcssalátát. A program sikeres lebonyolításában szerepet vállalt a polgárőrség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!