Hírek

2017.05.20. 17:52

Szükség van rájuk

Nemesgulács - A település adott otthont a Humanitárius Települések VII. Országos Találkozójának szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

A Magyar Vöröskereszt kétnapos rendezvénysorozata záróeseményén Nagy Rudolfné, Nemesgulács polgármestere, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei szervezete vezetőségének tagja fejezte ki örömét, hogy a település adhat otthont az eseménynek.

- Önök azok, akik a családi és baráti kapcsolatokon túl képesek összeállni egy-egy jó ügy érdekében másokkal, hogy közösen haladjanak tovább. Az ilyen emberek gazdagítják az életünket és fontos tagjai közösségünknek. A Vöröskeresztben önök sokat tesznek a rászorulók segítéséért, a véradás szervezésében, a természeti katasztrófák során. Az önök közössége civil szervezet, számomra pedig fontos, hogy a településen is aktívak a civilek és hogy az önkormányzat támogassa a munkájukat – mondta Nagy Rudolfné és kérte a jelen levőktől, hogy legyenek aktívak a jövőben is.

Az ünnepséget a helyi óvodások műsora színesítette

Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója ünnepi köszöntőjében arról beszélt, hogy a Vöröskereszt humanitárius szervezetként nagyon is élő. Olyan tagokkal bír, akik tenni akarnak.

- Egy-egy ilyen rendezvény sorozat csak akkor jöhet létre, ha ilyen emberek akarata egyszerre érvényesül – szögezte le a főigazgató.

Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke ajándékkal érkezett, az ünnepségen jelentette be, hogy a település óvodája negyven milliós pályázati támogatásban részesül a mielőbbi felújítás céljából.

Csoma Zoltán a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete elnöke szerint a civil kurázsi egyre nagyobb szerepet kap hazánkban.

Fenyvesi Zoltán itt adta át jelképesen a pályázati nyereményt Nagy Rudolfné polgármesternek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- A humanitárius települések erejét a helyi szervezetek aktivitása határozza meg. A gondoskodás nemes formája ez. Az átutazók bízhatnak abban, hogy ha a Humanitárius település kiírással találkoznak egy község névtáblája alatt, számíthatnak az ott élők segítségére – mondta Csoma Zoltán.

Az ünnepségen újabb községek képviselői vehették át a Magyar Vöröskereszt 2007-ben alapított Humanitárius Település címét, majd kerekasztal beszélgetés folyt arról, hogy mit tehet egy település a lakosság szociális ellátásáért. A nap eseményeit a helyi óvodások, a Devecseri Makovecz Nyugdíjas Klub, a Nemesgulácsi Nyugdíjas Népdalkör és a Tapolcai Musical Színpad tagjai, az Acro Dance Se táncosai, a Dorogi Ikrek előadása színesítette. Volt véradás, kiállítások nyíltak és kézműves kirakodó vásár várt mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!