Hírek

2014.02.11. 15:56

Tények és hazugságok az onkológiai centrumról

A veszprémi onkológiai centrum beruházást soha nem a saját sikerének, sokkal inkább a megyei képviselők összefogásának könyvelte. Aki ezzel ellentétesen fogalmaz, az hazudik.

Tremmer Tamás

Mindezt Pál Béla MSZP-s országgyűlési képviselő, az összefogás képviselőjelöltje jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján. A politikus dr. Mihalovics Péter közleményére utalt. Az ügy előzménye, hogy Pál Béla február 6-án a Parlamentben a regionális onkológiai központ megvalósulásával kapcsolatban kérdezett. Tette ezt azért is - ahogy fogalmazott -, mert „a megye mindenkori országgyűlési képviselői folyamatosan sürgették a megvalósítását”. A kapott válaszról másnap a sajtó munkatársai előtt számolt be.

Ezt követően dr. Mihalovics Péter FIDESZ-es országgyűlési képviselő sajtóközleményben azzal vádolta meg Pál Bélát, hogy ki akarja sajátítani a beruházást, és „ha a beruházás a szocialistákon múlott volna, akkor a beruházás sosem valósul meg”.

Pál Béla mindezt határozottan visszautasította, parlamenti jegyzőkönyvekkel, újságcikkel bizonyította állításait. Tény, hogy a megyei kórház 2010-ben 4,8 milliárd forintos fejlesztési pénzhez jutott, 2011-ben pedig 2,6 milliárdhoz, vagyis a szocialisták érdekeltek a fejlesztésben. Emlékeztetett rá, nem volt egyszerű Székesfehérvár ellenében, a szakmai fenntartások és a pénzhiány közepette Veszprémbe hozni a beruházást. Leszögezte, az onkológiai centrum létrejöttében a helyi országgyűlési képviselőknek, pártállásra tekintet nélküli majd egy évtizedes munkájuk fekszik! Érdekességként megjegyezte, az alapkő letételekor dr. Navracsics Tibor nem felejtette el felemlíteni a korábbi képviselők munkáját, köztük őt is név szerint említve.

A hazug nyilatkozat arra jó, hogy szennyezze a közéletet, vélekedett az MSZP politikusa. Hozzátette, vissza kellene térni a tisztességes politizáláshoz. Szerinte a nyilatkozatháború helyett inkább azzal kellene foglalkozni, hogy a centrum mielőbb megvalósuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!