Hírek

2010.02.08. 17:12

Ünnepel a Depresszió

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli az idei esztendőben a Depresszió. A jubileum apropóján a csapat először egy best of albumot jelentetett meg, majd tavasszal újabb turnéra indulnak. Ennek legfontosabb állomása április 17-én lesz Budapesten, a Petőfi Csarnokban.

Gyuricza Ferenc

Február közepén lesz 10 éve, hogy a hazai rockzene egyik élcsapata, a Depresszió először állt színpadra. A 2000-ben történt megalakulás óta a zenekar öt lemezt, 13 videoklipet, két DVD-t, valamint egy listavezető kislemezt is készített. A mára öttagúra bővült formációt számtalan közönségdíjjal jutalmazták, és a tíz év alatt több, mint ötszáz koncertet adtak.

A Depresszió évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra. Pályafutásuk során olyan világsztárokkal játszottak együtt, mint a Korn, Marilyn Manson, a Motörhead, a Soulfly, az Apocalyptica, a Bloodhound Gang, a Machine Head, az Ignite, a Clawfinger, az Anthrax, a Fear Factory, a Kosheen, a Whitin Temptation vagy Manu Chao.

A zenekar számra a 2010-es év egyértelműen az ünneplésről fog szólni. A 10 éves jubileum első eseményeként megjelent a Nincs jobb kor című best of kiadvány. A válogatásalbum a Depresszió történetének 16 legnépszerűbb dalát tartalmazza digitálisan feljavított formában. Szerepel rajta továbbá két régebbi zeneszám újrarögzített változata, valamint két vadonatúj szerzemény is.

A születésnapi korong összeállításánál a rajongók véleményére támaszkodott a zenekar, az augusztustól decemberig tartó internetes szavazáson több ezren adták le a voksukat kedvenc dalaikra, végül a legtöbb szavazatot kapott szerzemények kerültek a CD-re.

A válogatásalbum címadó dalához videoklip is készült. A látványos kisfilmet egy erőműben forgatták, ahol a legutóbbi Halo konzoljáték több felvétele készült, valamint ez lett volna a Terminator - Megváltás című film egyik díszlete is.

A Depresszió február 12-én kezdi meg tavaszi turnéját. Az első koncert helyszíne a gödöllői Trafó lesz, ahol szinte napra pontosan 10 évvel ezelőtt először lépett színpadra a zenekar. A turné vendégei a Rubicon és a Horda zenekarok lesznek. A koncertsorozat legjelentősebb állomása a budapesti Petőfi Csarnok lesz, az április 17-én megrendezésre kerülő jubileumi koncerten extra hang- és fénytechnikát vonultat fel a csapat. Veszprémben február 13-n lépnek fel az Expresszóban.

Még több zene!

Címkék#depresszió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!