Hírek

2014.02.21. 09:30

Vádemelés: otthonukban rabolták ki anyát és lányát

Az Ajkai Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két büntetett előéletű férfival szemben, akik 2011 októberében egy ajkai családi házban levő két nő bántalmazásával tulajdonítottak el pénzt és értéktárgyakat – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Az ügy harmadik vádlottjának azért kell a bíróság elé állnia, mert az első rendű vádlott rablási szándékát ismerve, a sértettek házára a figyelmet felhívta, és elmondta, hogy oda hogyan juthatnak be. Este mentek a kiszemelt házhoz, ahol az édesanya és lánya tartózkodott. A hálószoba nyitott ablakán lévő szúnyoghálót átszakítva jutottak be a lakásba, ott anyát és lányát megkötözték és fejüket betakarták, miközben értékeiket követelték tőlük. Az egyik vádlott maroklőfegyvernek látszó tárgyat tartott a megrémült nők fejéhez.

A bántalmazás és fenyegetés hatására a nők elmondták, hol tartják értékeiket, amelyek egy részét a vádlottak megtalálták, majd a megkötözött nőket a földszinten lévő kamrába vitték, szájukat szigetelőszalaggal leragasztották, a helyiség ajtaját kulccsal rájuk zárták. A házat átkutatták, s a már megszerzett készpénzen túl, értéktárgyakat is eltulajdonítottak.

A férfiak távozásukkor a házat kívülről bezárták, a két nőt bezárva a kamrában hagyták, a kulcsokat pedig útközben eldobták. A nők kiszabadították magukat, és a kamra ablakán keresztül kijutva a szomszédjuktól kértek segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!