Hírek

2017.09.03. 12:16

Várpalotai hintabaleset: A polgármester szerint a működtető minden szükséges engedéllyel rendelkezett

Kovács Erika

Egy ember életveszélyesen, egy súlyosan, három pedig könnyebben megsérült, amikor szombaton délután leszakadt egy körhinta a Hunyadi Mátyás téren, a Várpalotai Napok rendezvényén. A baleset megdöbbentett mindannyiunkat, Várpalota Önkormányzata mihamarabbi gyógyulást kíván a sérülteknek és minden segítséget megad a felépülésükhöz, közölte szerkesztőségünkhöz küldött közleményben Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere. Hozzátette: az első vizsgálatok alapján az állapítható meg, hogy a Thury-Vár Nonprofit Kft. által szervezett Várpalotai Napok rendezvényén felállított körhinta működtetője minden szükséges engedéllyel rendelkezett, azonban a jövő héten azonnali belső, részletes  vizsgálat keretében tekintik át a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket.

A rendőrök létrán állva vették le a többieket, akik kétségbeesve vártak a segítségre a hintán Fotó: Szabó Péter Dániel

- A felelősség megállapítása a rendőrség, a szakértők, végső soron a bíróság jogköre. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást. Az önkormányzat maradéktalanul együttműködik a hatóságokkal a baleset kivizsgálása érdekében.  A Várpalotai Napok hátralévő rendezvényeit nem tartjuk meg, és amint lehetséges, meglátogatjuk a sérülteket a kórházban, fogalmazott a polgármester.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!