Hírek

2016.04.26. 13:51

Visszavonják a népszavazási kezdeményezést

Veszprém - Az öt ellenzéki önkormányzati képviselő visszavonja a helyi népszavazási kezdeményezést.

Balla Emőke

A veszprémi közgyűlés csütörtökön tárgyalja az Integrált Területi Program felülvizsgálatát. Az előterjesztésben az szerepel, hogy a Fenntartható városi közlekedés-fejlesztés intézkedés keretében tervezett „Mélygarázs építése a Színházkertben” projektet nem valósítják meg, mivel a fejlesztendő területen elvégzett talajvizsgálatok kimutatták, hogy a mélygarázs megépítése a megyei könyvtár épületét is veszélyeztetheti a magas vízállás miatt. "Továbbá a magas vízállás a kialakítandó létesítményre nézve a korábban kalkulált költségekhez képest magasabb költséggel valósulhatna meg, melyre a pályázati keret nagysága nem nyújt fedezetet."

Úgy tűnik, nem épül meg a mélygarázs, az öt ellenzéki képviselő visszavonja a helyi népszavazási kezdeményezését. Győzött a józan ész, mondták a képviselők. Csermák Zoltán közölte, a terület műszakilag alkalmatlan építkezés megvalósítására, Gerstmár Ferenc azt mondta, "sikerült a zöld felület elleni merényletet megakadályozni". Forgóné Kelemen Judit szerint a népszavazási kezdeményezés győzött, hiszen megakadályozták a projekt megvalósítását. Ehhez szükség volt az ellenzéki képviselők és a veszprémiek együttes összefogására. Katanics Sándor úgy fogalmazott, örül, hogy a városvezetés belátta jelentős kudarcát, Hartmann Ferenc pedig azt mondta, fellégezhet a színházkert, ám a meglévő zöld területet, a parkot is szebbé kellene tenni.

Ahogy az Integrált Területi Program felülvizsgálatáról, úgy a helyi népszavazásról is csütörtökön dönt a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!