esőveszély

2017.10.22. 18:01

Előttünk az özönvíz: másfél hónapnyi eső eshet egy nap alatt!

 Országos esőzés kezdődött vasárnap este, mely már Veszprém megyében is érzékelhető. Erős széllökésekre lehet számítani, a hőmérséklet zuhan, valószínűleg véget ért az indián nyár, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Kovács Erika

Közlésük alapján akár 80 milliméter eső is eshet egyetlen nap alatt, mely megegyezik, egy, illetve másfél hónap csapadék mennyiségével.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens szerint a közlekedők nagyon figyeljenek oda a megváltozott út, és látási körülményekre, csökkentsék a sebességet, nem muszáj a megengedett legnagyobb sebességgel autózni, és arra is számítani lehet, hogy a falevelek, meg a sár miatt csúszósak lehetnek az utak. Célszerű nagyobb követési távolságot tartani az utakon, a világító berendezéseknek, a páramentes ablakoknak pedig kiemelt szerepük lehet a biztonságos közlekedésnél, fogalmazott Aradi Virág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!