font is jött

2019.07.12. 19:58

Megérkezett az eső Veszprém megyébe, másodfokú viharjelzés van érvényben a Balatonnál

Péntek estére megérkezett a beígért eső.

Péntek este és szombat kora délutánig több helyen is számíthatunk csapadékra a megyében. Az éjszakai hőmérséklet 15 fokra hűl le. Holnap napközben 21 fokra számíthatunk, az északnyugati szél időnként megélénkülhet.

Előrejelzés a Balaton térségére szombat reggelig

Általában gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h), nyugatias (DNY, NY, ÉNy) irányú lesz a légmozgás, amely zápor környezetben tovább erősödhet (30-55 km/h), esetleges zivatarral átmeneti jelleggel viharos (60-65 km/h) széllökések is kialakulhatnak. Gyakran erősen felhős lesz felettünk az ég, átmeneti felszakadozások azonban többször előfordulhatnak az éjszaka folyamán. Az éjszaka első felében a Balatonnál kialakulhat zápor, zivatar. Éjfélt követően átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd hajnaltól ismét készülhetünk csapadékra. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet a vízparton 15, 16, a parttól távolabb 13 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 23 fokos, a nyugati medencében első-, a középső és keleti medencében másodfokú viharjelzés van érvényben.

Ingadozó vérnyomás és embólia

Melegfront hat szervezetünkre. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Gyorsabbá válhat a szívműködés, a légzés. Nő a vérzésre való hajlam. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Embólia léphet fel. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. – írja a met.hu.

A szomszéd megyében jég pusztít

Pénteken a késő délutáni órákban jelentősebb mennyiségű csapadék zúdult le Vas megyére.

A szerencsésebb településeken csak eső esett, de Pecölben a víz mellé nagyjából borsó nagyságú jégdarabok is potyogtak az égből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!