Ingatlanbazár

2023.03.11. 15:30

Séd völgye: egy év alatt 320 milliót drágult a megye talán legizgalmasabb ingatlana

Forrás: ingatlanbazár

A Séd völgyében kínált, elképesztő ingatlan komplexum egy egy éve még 360 millió forintba került. Most ismét megláttuk a helyi ingatlanpiacon, az ár azonban jelenleg 650 millió.

“Ha Ön távol a világtól egy kis nyugalomra vágyódik, szívesen töltődne fel autentikus Molnár - illetve Malom házakban pihenve, mindezt természetben a csordogáló Séd patak és ősbükkös mellett közvetlenül, akkor ne keressen tovább, megtalálta ezt a helyet!

A Séd völgyébe belépve egy teljesen más világot talál. Itt az összkomfort mellett megmarad a szabadságérzés, a természettel való folyamatos kapcsolat, a patak völgyében valóban kikapcsolhatunk és magunkra, illetve embertársainkra hangolódhatunk. Vászolyban kínálom megvételre ezt a különleges családi birtokot, parkosított kerttel, a csobogó Séd patak és ősbükkös mellett! A birtokon található összesen 500 m2 beépítésű két ingatlanhoz, a Malom és Molnárházakhoz jól járható murvázott úton juthatunk be, a csordogáló patakot követve. Parkolni a több gépjármű fogadására is alkalmas nyitott udvari beállón tudunk. 

A hatalmas összesen 3 ha terület 7 helyrajzi számon található, melyek között van 2 ha szépen gondozott park, egy fiatal parkerdő, gyümölcsös, és szántó. A két épület 1 ha -os területen helyezkedik el, melyek vendégfogadásra lettek kialakítva. A Malomház 3 szintes épülete összesen 131 m2 + 3 fedett terasz (46 m2), mely épületben 14 fő fogadása lehetséges, itt 4 szoba, mindegyik fürdő-wc -vel rendelkezik, teljesen felszerelt konyha, és társalgó található. A Molnárház 3 szintes épület, 190 m2 összterülettel, a pince 40 m2, rendezvény terasz 120 m2. Ez az épület 11 fő fogadására alkalmas, melyben 3 szoba kapott helyet, mindegyik fürdő-wc - vel ellátott, felszerelt konyha, és 2 nagy méretű társalgó is gondoskodik a vendégek illetve lakók kényelméről. Az ingatlanokat 1997-ben teljesen felújították, ennek keretében kiépítésre került e belső vízhálózat, cserélve lettek a villamos kábelek és szerelvények, fel lett újítva mindkét épület tetőszerkezete és a Molnárház új nádtetőt kapott. A ingatlanok melletti 2 ha - os területen megtalálható egy befejezésre váró rönkház, és a bevezető út mellett egy gazdasági épület. 

Mivel vezetékes víz nincs a közelben, így a vízellátás két mesterséges tóból van megoldva, melyeket a patak táplál. A vízmelegítésről mindegyik épületben villanybojlerek gondoskodnak. Az ivóvíz részére egy 8m3 - es tartáj van a földbe építve. A szennyvíz egy nagy szivattyú segítségével egy zárt emésztőbe kerül. Az elektromos áramról három fázis gondoskodik, mely tökéletesen alkalmas lehet klímás fűtés ellátására is. A fűtés jelenleg cserépkályhákkal megoldott, és ahol szükséges elektromos NOBO panelek gondoskodnak a megfelelő hőérzetről . A területen egy 10m x 30m - es focipálya is helyet kapott, melyet kőből épített támfal vesz körbe. A területen további fejlesztésre, építésre, bővítésre van lehetőség.  [...]”

További izgalmas házak az ingatlanbazar.hu oldalán! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!