Iszkáz

2017.02.19. 15:38

Pályáznak, szépülnek, fejlődnek

Iszkáz - Az egykori iskola épületét közösségi térré átalakítaná a község, most dolgoznak a pályázaton, tudtuk meg Cseh József polgármestertől.

Tisler Anna

Az épületben helyet kapna egy népfőiskolai terem, egy kézműves klubszoba és a nyugdíjas klubnak is alakítanának ki egy termet. A saját erőt, három millió forintot elkülönítették. Iszkáz csatlakozott a szeretetfalu elnevezésű programhoz, amelynek keretében többek között a zöldségtermesztésre tanítanák meg az érdeklődőket.

Az egészségmegőrzésre, gyógynövények megismerésére és termesztésére is ad lehetőséget a program. A konszolidációs alapból kapott 6.5 millió forintból a polgármesteri hivatal épületét újítják fel. Sportpark létrehozására is pályáznak, a 200 méteres futókör mellett az erőnlétet javító gépeket terveznek.

Útjaikat is karbantartják, Tüskevárral és Kisberzsennyel konzorciumban gépvásárlásra nyújtottak be pályázatot. A művelődési házban gyakoriak a rendezvények, a terem kihasználtsága nagy, ezért szükség volt új bútorzatra. Tavaly saját erőből a székeket cserélték le, száz darab új, kényelmesebb széket vásároltak.

A könyvtár az Eötvös Károly megyei könyvtár segítségével újult meg, polcokat kaptak, új könyveket szereztek be, az állományt számítógépre vitték. Vásároltak kivetítőt és projektort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!