Segítőkész rablópáros

2019.08.26. 14:00

Először segített, majd fiával együtt rabolt ki egy idős embert a badacsonytördemici asszony

Idős férfit rabolt ki anya a fiával, amiért bíróság előtt kellett felelniük. Mindketten rács mögött találták magukat.

Mátételki András

A badacsonytördemici K. Magdolna tavaly március közepén a délelőtti órákban kocsijából észrevette Tapolcán régi ismerősét, akinek felajánlotta, hogy hazaviszi. A betegeskedő férfiú örülhetett az ajánlatnak, legalábbis az első percekben, mert ami azután történt, az maga volt a rémálom.

Ugyanis az 51 éves vádlott Gyulakeszin lakó szülei házához hajtott autójával, ahol beállt az udvarra. Ahogy beléptek az előszobába, hangnemet váltott: erőszakosan pénzt követelt ismerősétől, mondván, a fiának szüksége van némi anyagiakra.

A „kéréshez” csatlakozott a vádlott 17 éves fia. Valahonnan tudhatták, hogy a férfi aznap reggel vett fel 60 ezer forintot az egyik pénzintézetnél.

Az illető jobbnak látta szorosan őrizni a bankóit, ezért zsebre dugta a kezét, s megmarkolta a pénzt. Hiába mondta, hogy nincs nála egy fillér sem, nem hittek neki. Mindkét vádlott csavargatni kezdte az illető kezét, miközben ezt mondta az anya a fiának: „Szedd ki! Szedd ki!

Áldozatuk minden erejével azon volt, hogy ne tudják tőle elvenni a pénzét, ám ekkor a fiú többször nagy erővel megütötte a férfi fejét, felsőtestét, ennek hatására a sértett feladta a védekezést. A rablók kikapták a kezéből a pénzt, majd kereket oldottak. A bajba került ember kiszaladt az utcára, ahol segítségért kiáltott. Szerencséjére arra járt a körzeti megbízott, aki azonnal értesítette a bűntényről kollégáit. A gyors rendőri akciónak köszönhetően a vádlottaktól lefoglaltak 50 ezer forintot.

Az elmeorvosi vélemény szerint a fiatalkorú K. Ferenc, noha enyhe fokban gyenge­elméjű, tettének súlyát fel tudta mérni. A Tapolcai Járásbíróság rablás bűntette miatt elrendelte a kamasz két év javítóintézeti nevelését, míg az anyjának négy évet fegyházban kell töltenie. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!