menekülni próbáltak

2018.12.07. 16:00

Lebuktak az orvvadászok: gímszarvasborjút lőttek ki

Gyanúsítottként hallgatták ki a veszprémi rendőrök a magyar és szlovák állampolgárt, akiket egy gímszarvasborjú kilövése után értek tetten, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

A zirci rendőrök december 6-án délelőtt a 82-es számú főúton, Eplény és Gyulafirátót között figyeltek fel az erdő szélén parkoló gépkocsira, illetve két személyre, akik, miután meglátták a rendőrségi autót, a parkoló járműhöz, illetve az erdőbe menekültek.

Fotó: rendőrség

A járőrök a 24 éves litéri lakost az út mentén, a 39 éves szlovák barátját néhány perccel később az erdőben ellenőrizték. Az autóban a rendőrök egy vadászfegyvert és a vadászathoz szükséges felszereléseket, műszaki cikkeket, a fák között pedig egy kizsigerelt, közel százezer forint értékű gímszarvasborjú maradványait találták meg.

A rendőrök a két férfit előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki. Ellenük orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!