elkerülte a frontális ütközést

2019.03.27. 07:00

Motoros bravúr történt Litérnél – Cserbenhagyták a sérülteket?

Vélhetően lélekjelenlétének és nagy rutinjának köszönheti Füleki Zsolt, hogy párjával együtt életben van a baleset után, amely Litér és Királyszentistván között történt vasárnap.

Kovács Erika

A férfi a helyszínen idézte fel a történteket. A rendőrség vizsgálja az esetet.

- Ebbe a kanyarba érkeztünk motorral Veszprém felől, és Királyszentistván, Papkeszi felé tartottam a párommal együtt vasárnap, amikor láttam, a szemből, szabályosan érkező traktort előzi egy autóbusz. Így szemben találtam magam két járművel – idézi fel a történteket a helyszínen Füleki Zsolt. Hirtelen úgy döntött, a traktor mellett szélesebb a szegély, mint a vele szemből érkező busz mellett, így átment a túloldalra, és a traktor mellett haladva szerette volna elkerülni a frontális ütközést. A puha szegély sajnos a motort nem tartotta meg, bevezette az árokba, amelybe Zsolt belezuhant, a párja meg kiesett az úttestre.

Füleki Zsolt a helyszínen mutatta meg, hogyan tudta elkerülni a frontális ütközést
Fotó. Kovács Erika

- Amikor feleszméltem, hogy mi történt velünk, azt láttam, egyik jármű sincs a baleset helyszínén, és ez számomra máig felfoghatatlan – mondja. Szerencsére nemsokára érkeztek autósok, akik azonnal megálltak és segítséget hívtak a párnak. Zsolt történetüket a közösségi oldalra is feltette, mert abban bízik, hátha látta valaki a történteket, mert szeretné megtalálni – ahogy fogalmazott – a baleset okozóját. A férfi és párja könnyebben megsérült, de máig több porcikájuk fáj, a nő kesztyűje a balesetnél leesett, így keze csúszás közben az aszfalton csúnyán megsérült. – Nem beszélve a lelki megrázkódtatásról, fogalmaz a férfi, aki gyerekkora óta motorozik, ami szenvedélye, és úgy tervezi, a történtek ellenére is visszaül rá. Úgy mondja, nem nyári motoros, mindig mennek, amikor az idő engedi, Yamaha FJR típusú sport túramotorja állandóan kifogástalan állapotban van, a balesettől nagyon összetört.

A rendőrség megkeresésünkre közölte, március 24-én 17 óra 17 perc körül a 7202-es számú úton eddig tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpár az utat elhagyva árokba hajtott. A balesetnél a motorkerékpár vezetője és utasa könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!