rendőrség

2018.10.07. 12:25

Tarcsa Sándor emlék-lőversenyt rendeztek Csopakon

Ötödik alkalommal rendeztek emlék-lőversenyt Tarcsa Sándor őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr –főkapitányság (VMRFK) fiatalon elhunyt lőkiképző rendőre tiszteletére Csopakon, az Országos Rendőr-főkapitányság Továbbképző és Módszertani Központjában.

Kovács Erika

A résztvevők különböző taktikai és szituációs pályán mérhették össze tudásukat egyéniben és csapatversenyen Fotó: Rendőrség

A VMRFK mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztálya a Veszprémi Rendőr Sportegyesülettel együttműködve 2018. október 3-án rendezte meg a szolgálati szituációs pisztoly lőversenyt a csopaki lőtéren.

A résztvevők különböző taktikai és szituációs pályán mérhették össze tudásukat egyéniben és csapatversenyen
Fotó: Rendőrség

Anda György rendőr ezredes, a VMRF rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszönője után a résztvevők különböző taktikai és szituációs pályán mérhették össze tudásukat egyéniben és csapatversenyen. A megmérettetésen a Veszprém megyei rendőrökön kívül a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet bevetési csoport, a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred, a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ tagjai, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai is indultak. A szolgálati pisztoly lőversenyen egyéni, női kategóriában: első helyen végzett Horváthné Karvalics Zsuzsanna főtörzsőrmester, a Balatonfüredi Rendőrkapitányságtól, második Homonnai Sipos Emese főtörzsőrmester lett a Várpalotai Rendőrkapitányságtól, harmadik helyezett Szabó Gabriella őrnagy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányságtól.

Egyéni férfi kategóriában első Nemes Péter főtörzszászlós, a Devecseri Rendőrőrstől, második Miklósi György százados, a Veszprémi Rendőrkapitányságtól, harmadik Dávid Lajos főtörzszászlós, a Balatonfüredi Rendőrkapitányságtól. A csapatversenyben az első helyen a Veszprémi Rendőrkapitányság végzett, Babicz Mihály alezredes, Miklósi György százados, Kecskeméti Gábor alezredes, Simon Martina őrmester részvételével. Második lett a Devecseri Rendőrőrs, Gerecs István alezredes, Nemes Péter főtörzszászlós, Gőcze Tamás főtörzsőrmester, Borsath-Lelkes Beáta törzsőrmester részvételével, harmadik helyen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság végzett, Szabó Gabriella őrnagy, Dávid Lajos főtörzszászlós, Belák József főtörzsőrmester, Horváthné Karvalics Zsuzsanna főtörzsőrmester részvételével.

A meghívott csapatok versenyében csapat kategóriában első lett a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Argay Orsolya alezredes, Szabó István törzszászlós, Nagy Gergely főtörzsőrmester, Boldizsár György főtörzsőrmester részvételével. Második a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ, Kiss Péter őrnagy, Setét Alexandra hadnagy, Tömösközy Tamás zászlós, Fésűs István zászlós részvételével, harmadik pedig a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred, Vadász Márk Viktor őrnagy, Kovács Gabriella hadnagy, Gál Tamás István főtörzsőrmester, Végvári Károly főtörzsőrmester részvételével. Egyéni kategóriában az első helyezést Vadász Márk Viktor őrnagy szerezte meg, a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezredtől.

Az okleveleket és serlegeket Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át a helyezetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!