Kézilabda

2010.11.17. 19:29

Sima pontgyűjtés - A Veszprém otthon, a Füred idegenben nyert

Veszprém, Dunaújváros - Újabb kiütéses győzelmet aratott az MKB Veszprém KC szerdán a Budapest Bank kézilabdaligában. A fürediek simán nyertek Újvárosban.

Munkatársainktól

MKB Veszprém KC-Mezőkövesdi KC 37:22 (20:9)
Veszprém, 1100 néző. Vezette: Bacs, Bán.
MKB Veszprém KC: FAZEKAS - IVÁNCSIK T. 8, Sulic 5, Laluska 3, Lusnyikov, Terzic 2, Iváncsik G. 1. Csere: LISZKAI (kapus), Császár 3, Vujin 4 (4), Perez 1, Korazija, Nagy 3, VILOVSKI 7. Edző: Mocsai Lajos.
Mezőkövesdi KC: Tóth  Fülöp 1, NYESTE 3, Juhász K. 1, Milicevic 2, FEKETE 6 (2), Juhász Z. 2. Csere: Szabó (kapus), Nyikes 1, Rácz 2, Molnár 2, Lezák 2, Bécsi, Rosta M., Zele, Barta. Edző: Rosta István.
Kiállítások: 4, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

Veszprémi nevelésű játékosok sokaságával állt ki a bakonyi megyeszékhelyen a Mezőkövesd, amelynek korelnöke, a veterán Rosta Miklós percekkel a kezdősípszó előtt érkezett a játéktérre. Valószínűleg emiatt nem kapott megrovást, egyrészt mert igazoltan volt távol (az ificsapat meccséről rohant át az arénába), másfelől: a testvére az edző.

Családias hangulatban, vendéggólok nélkül kezdődött a találkozó, utóbbi ellenére a négytagú mezőkövesdi szurkolóhad eksztázisban dobolt a lelátón. Ez mintha feldobta volna kedvenceiket, akik feljöttek, de az egyenlítéstől távol voltak. Az MKB két térbeli végpontja, Fazekas és Sulic kiválóan végezte a munkáját, a hálóőr sorba kapkodta le a kapuja felé tartó labdákat, míg a horvát beállós kegyetlenül büntetett a hatosvonalról. Vujin magabiztosan értékesítette a hétmétereseket, az előző két mérkőzést betegség miatt kihagyó Iváncsik Tamás pedig alaposan belelendült a gólgyártásba. Ennek eredményeképpen a 24. percben már tízgólosra (16:6) hízott a különbség.

Végül húsz találatnál torpant meg a szünetben csaknem teljes sorcserét végrehajtó Veszprém, amely hosszú percekig nem volt eredményes. A csendet aztán Nagy törte meg, majd Vilovski lendült bele a végrehajtásba. A végén Iváncsik Tamás szórakoztatta egy szép cunderral a közönséget, amely ezúttal is megtapsolta kedvenceit.

A mérkőzést követően a veszprémiek szakvezetője csak félig-meddig volt elégedett csapatával.

Mocsai Lajos: - Egy ideig jól szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés. Megoldottuk az előírt feladatokat, de a helyzetek kihasználásával nem vagyok elégedett. A mezőkövesdiek rendkívül szimpatikus ellenfelek voltak.

Rosta István: - Az első félidőben nem sok sikerrel próbáltuk megállítani a veszprémieket. A folytatásban valamelyest javult a játékunk, összességében több pozitívumot láttam, mint negatívumot.

Az MKB legközelebb vasárnap Svédországban lép pályára, a Bajnokok Ligája következő fordulójában a Sävehof lesz az ellenfele.

Dunaferr SE-Balatonfüredi KSE 24:30 (9:14)
Dunaújváros, 400 néző. V.: Andorka, Hucker.
Dunaferr SE: KOVÁCS R. - PÁSZTOR Á. 6 (3), Morva 1, Kemény, Muhl 3, Széles 2. Csere: Repóth, Kovács Zs. (kapusok), Takács 1, Bali 1, Szepesi 1, Yassine 2, Kurbely 1, Kuzmicsov 1, Pulay 1 (1). Edző: Rapatyi Tamás.
Balatonfüredi KSE: SZATHMÁRI - Tombor 3, Bakos 3, SZÖLLŐSI BENCE 3, Kovács Gy. 2, SANDRK 9 (1), PÁSZTOR 3. Csere: Szabó T. (kapus), Kis, Salamon 2, Ivanov, LELKES 3, NÉMETH 2, Zdolik, Szöllősi Balázs. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1.

Már az első percektől fogva nagy rohanás jellemezte az összecsapást. A Füred természetesen azon dolgozott, hogy saját ritmusához igazítsa a házigazdát és ez nagyon jól sikerült, 2:6 után a 9. percben kénytelen volt időt kérni Rapatyi Tamás. Később 4:6-ra felzárkóztak a hazaiak, de gyorsan megrázta magát a Füred és a félidő derekán már öt volt közte (5:10). Az újvárosi suhancok pitbullként küzdöttek, ám Bakos gólja lehűtötte a felhevült ifjakat (8:12).

Térfélcsere után két gyors Dunaferr góllal 11:14-re alakult az állás. A Füred kereste a gyorslábú fiatalok védőfalán a rést, azonban a játékrész elején ez nem nagyon sikerült. Szöllősi Bence talált be végre (11:15) és megint helyre állt a rend. A Dunaferr ebben az időszakban csak hetesekből tartotta magát (13:20). Sandrk ellenállhatatlanul szórta a gólokat, és szerencsére a társak is tüsténkedtek (45. percben 15:24).

A Balatonfüred nem vette félvállról a mérkőzést és megnyugtató játékkal nyert.

Rapatyi Tamás: - Úgy látszik, három napon belül nem tudunk két meccset lejátszani. Rutintalanok vagyunk.

Sótonyi László: - Ritkán van ilyen, hogy a megbeszéltek kilencven százalékát viszontlátom a meccsen. Esélyeshez méltóan játszottunk és nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!