Kézilabda

2010.12.27. 10:39

Egyelőre a közepén

Ajka, Várpalota - Mindenféle nehézség dacára bizakodóak Ajkán is és Várpalotán is. A férfi kézilabda NB IB őszi szezonját előbbi a kilencedik, utóbbi a tizenegyedik helyen zárta.

B. Virág Rita

A Le Belier KK Ajka hat győzelemmel és hét vereséggel, összesen 12 ponttal zárta az idény első felét. A mezőnyben egyedüliként idegenben több győzelmet szerzett, pontosan ötöt, mint hazait (ebből csak egy akad).

Elégedett vagyok az elért eredménnyel. A hozzáállás, az elért pontszám mindenképpen bizakodásra ad okot. Az is a fél év pozitív feléhez tartozik, hogy a vezetőség mindent megtesz, hogy a klub mielőbb kilábaljon a nehéz anyagi körülményekből. Az akarat, a törekvés feltétlenül jó irányba mutat - összegzett Kaló Sándor, az ajkaiak mestere.A tréner elégedetlenségének adott hangot abban a tekintetben, hogy mindössze egyetlen hazai mérkőzést tudtak tanítványai megnyerni.

Szeretném, ha a keretünket két-három játékossal megerősítenénk a tavaszra. Szívem szerint hirdetést adnék fel, hogy balkezes kézilabdázók jelentkezését várjuk - tette hozzá.

A következő fél év feladatai között megemlítette, hogy intenzívebb játékot szeretne. Eddig a megfelelő erőbeosztás miatt tanítványai gyakorta lassították a játékot, ám amennyiben sikerül feltölteni a keretet, akkor megvalósulhat a gyorsabb, hatékonyabb támadás.

Kaló edző még arról is beszámolt, szűkös keretük miatt külön öröm számukra, hogy visszatért ausztriai munkájából Bajnóczi Máté irányító, így rá számíthatnak jövőre.

 Az ajkaiak jelenleg téli pihenőjüket töltik, a felkészülést január 5-én kezdik meg.

A tavalyi ötödik hely után a Várpalotai Bányász SK jóval a várakozás alatt teljesített, jelenleg tizenegyedik a táblázaton négy sikerrel, három döntetlennel és hat fiaskóval, ami tizenegy pontot jelent.

 Mindenféle helyezés dacára rendkívül büszkék vagyunk a csapatra, hiszen a keret nyolcvan százaléka várpalotai nevelésű fiatal. Ehhez hasonlót semelyik másik másodosztályú klub nem tud felmutatni - kezdte Szoboszlay István, a VBSK trénere.

 A szakvezető elmondta, nagy reményekkel vágtak neki a 201011-es idénynek, ám az ETO elleni iksz és három győzelem után nem várt vereség következett a Váctól, majd a Tata elleni kudarc is alaposan visszavetette a társaságot, teljesen szétesett a csapat és megindult lefelé a lejtőn, egymást követték a kellemetlen fiaskók.

 Három fordulóval a vége előtt lemondott Török Lajos edző. Az együttest átvettem és igyekeztünk lehetőségeink szerint a lehető legjobb eredményt elérni az utolsó meccseken. Végül két döntetlenre futotta, amivel elégedett vagyok az ellenfelek játékerejét látva.

Szoboszlay István kifejtette, az egyik leggyengébben teljesítő poszt a kapusoké volt, hiszen még közepes átlagot sem hoztak, mindössze húsz-huszonkét százalékkal védtek. Szerinte négy-öt ponttal többjük lehetne, ha a hálóőrök jobban produkálnak.

 Jó hír, hogy Kovács János kapus a tavasszal már nálunk játszik. Az NB I-et megjárt játékosban nagy a bizodalmunk - zárta értékelését az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!