Kézilabda

2014.04.10. 11:20

A veszprémiek kellemes helyzetbe hozták magukat

Veszprém - Az NB I-es női kézilabda bajnokságban a veszprémiek a kiesés ellen harcolnak. Ugyan öt forduló még vissza van a küzdelmekből, Róth Kálmán együttesének kevés oka van az izgalomra.

Novothny Ottó

A kiesés elkerüléséért rendezett mérkőzések első körében papírforma eredmények születtek: a Debrecen nyert Egerben, a Veszprém pedig az MTK otthonában. Így az alföldieknek hat, a VBKC-nak öt, az MTK-nak kettő, az egrieknek egy pontjuk van a további folytatást megelőzően.

A veszprémiek hazai pályán győzni akarnak az Eger ellen és akkor kicsit megnyugodhatnak (Fotó: Penovác Károly)

- Tartottunk kicsit a fővárosiak elleni meccstől, mert elsősorban a pályán kívüli nyilatkozataikkal nagyon elszántnak tűntek - kezdte Róth Kálmán a veszprémiek mestere. - Aztán szerencsére a meccsen fegyelmezett játékkal könnyedén nyertünk. Ez fontos volt, ha már egyszer a kiírás értelmetlensége miatt a tíz pontos előny helyett csak eggyel vágtunk bele az utolsó hat meccsbe. Ezen a héten igyekeztünk a harci szellemet szinten tartani, hiszen a hétvégén valóban nagy lépést tehetünk a bennmaradásért. Nálunk Planéta és Tóth G. rendkívüli motivációval játszanak, hiszen bemutatkozhattak a felnőtt válogatottban és a szövetségi kapitány is csupa jót mondott a hozzáállásukról, teljesítményükről. Nekünk most elsősorban magunkra kell figyelni és hozni a kötelező mérkőzéseket. Ebben a sorban az Eger elleni összecsapás lesz az első, természetesen mindenképpen szükségünk van hazai pályán a két pontra. Ezért fogunk megtenni mindent szombaton Veszprémben - zárta gondolatait Róth Kálmán.

A kiesés elleni rájátszásban a veszprémiek mérkőzései: április 18, 16.00: Debrecen itthon, május 3., 17.00: Eger ott, 10., 16.00: MTK itthon, 17., 18.00: Debrecen ott.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!