Kézilabda

2014.05.02. 09:10

Zsinórban harmadszor bajnok a Füred

Balatonfüred - Sorrendben harmadszor szerzett bajnoki címet a Balatonfüredi KSE junior alakulata. György László tanítványai olyan meggyőző fölénnyel érdemelték ki az aranyérmet, hogy már a kecskeméti négyes döntőre úgy utazhattak, ott mindegy mi történik, az első hely az övék.

B. Virág Rita

Nagyszerű évet zárhat a balatonfüredi férfi kézilabda klub. A felnőttek, sokak meglepetésére nemcsak, hogy a felső házba jutottak, de elődöntőt játszhattak, most pedig a bronzéremért harcolhatnak a Csurgóval. A korosztályos alakulatok is tartották a lépést a nagyokkal . György László utánpótlás szakágvezető elégedett lehet, hiszen junior csapata zsinórban harmadszor is bajnoki címet szerzett. Ráadásul úgy, hogy már a kecskeméti négyes döntőben aranyérmesként léphettek pályára, mivel az alapszakaszt hibátlanul abszolválták és a kapott jutalompontok már matematikailag sem behozható előnyt biztosítottak számukra.

A füredi junior kézilabdázók meggyőző fölénnyel lettek bajnokok. Jobbra György László edző (Fotó: BKSE)

Nos, itt a felnőttek közt is stabil tagnak számító Bókát, Bánhidit, Bujtárt, Faluvégit, illetve Mátót is nélkülözni kényszerült György edző, s a tartalékos Füred előbb kikapott a PLER-től 28:25-re, majd a Veszprémtől 25:20-ra, aztán az utolsó játéknapon 29:21-re megverte a Szegedet. A BKSE junior együttese így 18 ponttal bajnoki címet szerzett, mögötte második helyen zárt a Szeged 11 ponttal, a harmadikon pedig az MKB MVM Veszprém 9 ponttal.

György László és a felnőtt szakvezető, Sótonyi László munkáját dicséri, hogy a junior alakulatból Bóka és Bánhidi már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. De Nagy, Gerdán, Faluvégi és Németh is beépült a felnőtt csapatba, s ott stabil tagoknak számítanak. Rajtuk kívül Bujtár, Kemény és Vasvári, illetve Törteli, Mátó és Győri is már több lehetőséget kapott az NB I-es meccseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!