Kézilabda

2015.01.06. 11:30

Brazíliába vágynak, egy utolsó nagy dobásra készülnek a juniorok

Balatonfüred - A karácsonyt is "feláldozta'' a magyar férfi junior kézilabda válogatott, amelynek Izraellel, Nagy-Britanniával és Hollandiával kell megküzdenie a világbajnoki szereplés jogáért.

Horváth Gábor

Balatonalmádiban lakik, Balatonfüreden edzőtáborozik a magyar férfi junior kézilabda válogatott, amely világbajnoki selejtezőre készül. A péntektől vasárnapig tartó megmérettetésnek az angliai Gillingham ad otthont. A csapat csütörtökön utazik a helyszínre, a háromfordulós torna részletes programját keretes írásunkban közöljük.

A juniorok már a két ünnep között elkezdték a munkát, így egy kicsit az ünnepeket is feláldozták a nemes cél oltárán. A társaság nagyon eltökélt, hiszen ennek a korosztálynak a nyári brazíliai világbajnokság lesz az utolsó nagy dobása . Persze ehhez még ki kell jutni a vb-re.

- Nagyon szeretnénk kijutni. A selejtezőben mi vagyunk az esélyesek, de ez veszélyes dolog, mert lazulhat tőle a fegyelem és a figyelem. Kollégámmal, Szathmári Jánossal igyekszünk tűzben tartani a csapatot - nyilatkozta a Naplónak Csoknyai István szövetségi-kapitány, aki a válogatottban több saját játékossal dolgozik, hiszen a szakember klubját, a Balatonfüredi KSE-t hét fiatal kézilabdázó képviseli.

- A keretből szerencsére ma már sokan szerepelnek az NB I-ben, Füred mellett a PLER-ben, Tatabányán és Orosházán. Bízom benne, hogy a nagyobb rutint tudjuk kamatoztatni - fogalmazott a szakember, aki az ellenfelekkel kapcsolatban megjegyezte: Hollandiát és Nagy-Britanniát szinte egyáltalán nem ismerik. Előbbivel kapcsolatban figyelmeztető jel, hogy tavaly döntetlen játszott Szerbiával. Izraellel tavaly találkoztak az Eb-n, és nyertek magabiztosan.

Ráhangolódás. Csoknyai István (középen) csapata esélyes a továbbjutásra, de oda kell figyelnie
Fotó: Penovác Károly

- Sokan úgy gondolják, hogy a továbbjutás sima ügy, de én biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz - válaszolta érdeklődésünkre Faluvégi Rudolf, az együttes csapatkapitánya. A balatonfüredi irányító/átlövő elmondta: következetesen, komolyan készülnek.

- Szeretném ha előrelépnénk, mind szakmailag, mind a játékosok mentalitását tekintve. Jó lenne lemásolni azt az igazi egységes küzdenitudást, amelyet tavaly az ifiktől láthattunk - jelentette ki Faluvégi.

A tavalyi ifjúsági Eb-n ezüstérmes magyar válogatottból egyébként négyen is a junior keret tagjai. Az egyikük, Győri Mátyás (szintén Balatonfüredi KSE) az együttes legfiatalabbjaként készül a selejtezőre. Szinte az összes játékost ismerem, így nem okoz gondot a beilleszkedés. Szerintem sikerrel járhatunk, de a továbbjutáshoz minden meccsen nagyon oda kell tenni magunkat. Igyekszem én is a legjobbat nyújtani és meghálálni a bizalmat nyilatkozta a 18. évét februárban betöltő, tehetséges irányító.

Hét füredi, egy veszprémi a keretben

A junior-válogatott csütörtökön utazik Angliába, pénteken Hollandia (16.30), szombaton Nagy-Britannia (19.00), vasárnap pedig Izrael (14.30) lesz az ellenfél. Az csoportelső jut ki a júlis 19-án kezdődő brazíliai vb-re. A keretben hét füredi, Faluvégi Rudolf, Ligetvári Patrik, Győri Mátyás, Bánhidi Bence, Kovacsics Péter, Törteli Koppány és Vasvári Ádám, valamint egy veszprémi játékos, Rózsavölgyi Gergő kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!