Kézilabda

2014.02.21. 19:10

A Balatonfüredi KSE az utolsó négy percben gólt sem kapott

Balatonfüred - Ahogy arra számítani lehetett, a Balatonfüred biztosan győzte le az alsóházi Ceglédet a férfi kézilabda NB I. pénteki játéknapján, bár az elején meglehetősen nehezen lendült bele a balatoni társaság.

BKSE–Cegléd 32:24 (13:13)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Hargitai, Markó.

Balatonfüredi KSE: Székely – Nagy, GRIGORIEV 5, Szöllősi 5, Kovács 2, Zdolik 1, Pásztor 2. Csere: Komendánt (kapus), Gerdán, Németh B. 1, Juhász 3, BÓKA 6 (1), Kis, BÁNHIDI 3, TOMBOR 4 (1), Faluvégi. Edző: Sótonyi László.

Ceglédi KKSE: BARTUCZ – Endrédi 3, Antal 1, TAKÁCS 8 (1), Bujovic, Lepsényi, Lászai 1. Csere: Bősz (kapus), PERISIC 7 (3), Varga, Tóth, Hódi 1, Benke, Csőke, Bányai, Bíró 3. Edző: Kökény István.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteres: 2/2, ill. 4/4.

 

Füredi góllal indult a találkozó, de gyorsan fordítottak a ceglédiek, sőt a 9. percben már kettővel vezettek (3:5). Azonnal kikérte az idejét Sótonyi László, egyenlített is a csapata, de ezt követően az előny újra és újra a vendégeknél volt. A BKSE csak a félidő derekára tudta ismét megváltoztatni ezt a tendenciát (8:7). Ez sem nyugtatta meg Pásztorékat, mert a vendégek rendre eggyel előbbre jártak, úgyhogy a játékrész hajrájában még a házigazdák futottak az egyenlítésért.

A második felvonás sem indult másként, a BKSE előnyt szerzett, ám a Cegléd azonnal fordított. Szerencsére fordult a kocka, a Füred egy 4:0-s rohammal megnyugtatta magát, 36. perc: 18:15. Továbbra is jól ment a játék a hazaiaknak, éltek a lehetőségeikkel és a védőjátékra sem lehetett panasz, így a 40. percben már 22:17 állt az eredményjelzőn, s a Cegléd időt is kért. Ez sem stoppolta le a füredieket, ellenben viszont a négy perces emberhátrány, ami ezután következett, az igen. A Cegléd jól használta ki a helyzeteit és visszajöttek a meccsbe (46. perc: 25:23). Megtört a BKSE lendülete, ismét a kapufákon csattantak a lövések, Sótonyi László pedig ismét magához rendelte övéit. Jót tett ez a társaságnak, pillanatok alatt állva hagyták a vendégeket (56. perc: 30:24). Sőt, ezt követően már gólt sem kapott a hazai gárda.

A Balatonfüred az első játékrészben leginkább rossz felfogású támadójátéka miatt szenvedett, a másodikban viszont kiköszörülte a csorbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!