Kézilabda

2014.03.15. 15:36

Döntetlen a megyei kézilabda rangadón

Balatonfüred - A férfi kézilabda NB I/B-ben megyei rangadót tartottak, ahol a dobogóra pályázó fürediek a listavezető Veszprémet fogadták.

BKSE II-MKB MVM II 30:30 (15:12)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE II: Komendánt 1 – Bujtár 1, Pordán 2, CSÓKA 3, Kemény 2, GYŐRI 5, BÓKA 8 (4). Csere: Árkai (kapus), Törteli 3, Faluvégi 3, Vasvári, Németh 2, Éliás. Edző: György László.

MKB MVM Veszprém II: Borbély – Kisék B. 2 (1), Horváczki 1, LIGETVÁRI 9, Szeitl, PRICZEL 4, Gyene 2. Csere: Kisék M. (kapus), Gulás, Vizes 2 (2), Pásztor, ZAKICS 7 (1), Kancel 2, Albert-Tóth, Bujdosó, Horváth 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.

 

Nem jó előjelekkel várták a hazaiak a rangadót, hiszen Mátó és a junior válogatottban megsérülő Bánhidi is hiányzott a keretéből. Ennek ellenére a balatoniak kezdtek jobban és a félidő közepéig stabilan két gólon tartotta a listavezetőt. Megtorpantak a csapatok, itt is, ott is időt kértek a szakvezetők, ami után a Füred kapott lendületet és a 24. percben már 14:9-et mutatott az eredményjelző. A vendéglátók emberhátrányba kerültek és ezalatt visszajött a meccsbe a Veszprém.

Szünet után gyorsan egyre csökkentette hátrányát a Csoknyai legénység, ám a BKSE a szép számú közönség előtt egy 5:2-es rohammal ismét elhúzott (38. perc: 20:16). Persze a vendégek nem adták fel és a 45. percben már ismét egyenlő volt az állás (21:21). Öt perces balatoni gólcsendet tört meg Kemény, s csapata a hajrára ismét három góllal meglógott (55. perc: 29:26). A füredi publikum már éltette övéit, ám korai volt az öröm. Három balatoni kapufa után a Veszprém nem hibázott. Aztán a vége előtt tíz másodperccel (30:29) György László már éppen letette volna az időkérést jelző T betűt, de kivárta a ziccerben betörő játékosát, aki újra a kapufát találta telibe. Az MKB pedig lerohanásból egalizált, így a csapatok megosztoztak a pontokon. Ezen a napon a Füred sajnálhatta jobban az egyik pont elvesztését, hiszen szinte végig győzelemre állt a listavezető ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!