Kézilabda

2015.01.11. 19:00

Elbukták a vébét a juniorok

Gillingham, Veszprém - Meglepetésre nem sikerült kiharcolnia a világbajnoki szereplés jogát a magyar férfi junior kézilabda-válogatottnak, amely hiába adott nagy pofont a házigazdának, az első nap hibázott.

Horváth Gábor

Már rögtön az elején eljátszotta világbajnoki esélyeit a magyar junior kézilabda-válogatott, amely az angliai Gillinghamben rendezett selejtezőtorna nyitányán egygólos (18:19) vereséget szenvedett Hollandiától. A hollandok másnap Izraelt is legyőzték, s ezzel meg is nyerték a csoportot, ők jutottak ki a vb-re. Csoknyai István csapata tisztában volt azzal, hogy Hollandia a legveszélyesebb a négyesben, a vereség ettől függetlenül váratlan volt. A kudarcot még fájdalmasabbá teszi az, hogy ennek a korosztálynak az idei vb lett volna az utolsó nagy versenye.

A juniorok (jobbra Ligetvári Patrik) nem jutottak ki a brazíliai világbajnokságra
Fotó: Penovác Károly

A válogatott, amelyben hét füredi és egy veszprémi játékos szerepelt, így hiába nyerte többi meccsét könnyedén. Eredmények: Magyaro. Nagy Britannia 37:14 (18:8). A legjobb góllövők: Tóth 6, Gyene és Hornyák 5-5, Győri 4. Magyaro. Izrael 37:26 (15:11). A l. g.: Hornyák 10, Horváth 6, Ligetvári 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!