Kézilabda

2010.11.01. 14:06

Húsz perc kézilabda

Győr -Az első osztályú női kézilabda-bajnokság nyolcadik fordulójában a világ egyik legjobb klubjának vendége volt a Veszprém Barabás KC.

MTI

Győri ETO-Barabás KC 32:19 (16:10)

Győr, 1500 néző. V.: Ignácz Sipos. ETO: Pálinger _ Mraviková 2, Hornyák 4, Amorim 2, Spiridon, Bradeanu 1, VÉRTEN 5. Csere: LUNDE (kapus), GÖRBICZ 11(7), Gros 3, Kovacsics 2, Mayer 1, Orbán, Szegedi. Edző: Konkoly Csaba. Barabás KC: Király _ Sterbik 2, Mehlmann 3, FARKAS 3, Ábrahám 1, Veszeli, KOROKNAI 5. Csere: Hoffmann, Lengyel (kapusok), Gerstmár 1, Koszorús, Tarjányi, Emberovics 1, Földes V. 3(2), Jenőfi. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 8/7, ill. 3/2.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc.

Ritkán játszik ilyen nagyszámú közönség előtt a veszprémi alakulat és úgy tűnik, hogy ez feldobta a társaságot: remekül kezdték a találkozót. Gyurka mester azt kérte tanítványaitól, hogy ne rohanjanak, nyugodtan kézilabdázzanak, mert ha kapkodnak, az a nagyságrendekkel nagyobb tudású ellenféllel szemben öngyilkos taktika lesz. A Barabás KC pedig ennek megfelelően játszott: fegyelmezetten, illetve az adódó lehetőségeket tökéletesen kihasználva. A 13. percben például már két gól volt az előnye (4:6) és bizony a hazaiak elsősorban hetesekből lőtt találatokkal tartották a lépést riválisukkal. A húszpercnyi (8:8) kézilabdázás után azonban megtört a varázs: az addig remekül együtt mozgó és jól záró védekezés ellen megtalálta az ellenszert a többszörös bajnok. Lunde védéseit követően villámgyors gólokkal fokozatosan elhúzott a Győr, 25. perc, 12:8. Sőt, az utolsó tíz percben az egyre többet hibázó, a legjobban kidolgozott lehetőséggel sem élő veszprémiek mindössze kétszer találtak csak a kapuba. Ekkor a legapróbb figyelmetlenségért is góllal fizetett a Barabás, így alakult ki a félidei eredmény, 16:10.

A szünetet követően aztán gyorsan megpecsételődött a vendégek sorsa: három góllal nyugtatta meg magát az ETO, amivel eldőlt a találkozó végkimenetele és ettől kezdve az történt a pályán, amit a vendéglátók eredetileg is elképzeltek. Ráadásul a bakonyiak szakvezetője, gondolva a hét hátralévő feladataira (szerdán itthon Magyar Kupa mérkőzés a Fehérvár, majd szombaton bajnoki az arénában a Szekszárd ellen) mindenkinek játéklehetőséget adott. Igaz, az addig a legjobb összeállításban küzdő győrieknél is a cserék adhattak számot tudásukról.

A veszprémiek húsz percen keresztül ragyogó teljesítményt nyújtottak. Ekkor szinte tanácstalannak tűnt támadásban a világhíres ellenfél, ám ezt követően a játékban is meglátszott a két csapat közötti tudásbeli különbség. Kimaradtak a vendégek ziccerei és azt sem szabad elfelejteni, hogy a veszprémiek átlövői összesen négy (!) gólt lőttek, ami borzasztóan kevés. A végére a Barabás KC küzdőszelleme is megtörni látszott, ám gyorsan fel kell dolgozni az eseményeket, mert alig van idő pihenni a soronkövetkező feladatok előtt.

Konkoly Csaba: - Az elején sokáig jelentkeztek a korábbi hibáink, később támadásban és védekezésben is feljavultunk és ellenfelünk fölé kerekedtünk. Gyurka János: - Szerettem volna, ha az első húsz percnél tovább tart az az időszak, amíg partiban tudunk maradni. Idegenben tizenkilenc gólt lőttünk, miközben ha csak a ziccereket hozzászámolom, legalább 25-26-nál kellett volna megállnunk. A példaértékű kezdést követően hibáinkkal megnyugtattuk a Győrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!