Kézilabda

2014.08.11. 12:25

Kiemelten fontos az utánpótlás nevelés

Az MKB-MVM Veszprém KC-val kötött megállapodás dacára a jövőről való elképzelés nem változott a Balatonfüredi KSE kézilabda együttesnél. Vagyis az utánpótlás nevelés kiemelten fontos.

B. Virág Rita

Ahogy azt már megírtuk, a junior férfiak korosztályos NB I-es bajnoksága megszűnt, helyette a fiatalokat kötelezően az NB I/B-ben, illetve az NB II-ben kell versenyeztetnie a kluboknak.

Veszprémben és Balatonfüreden ez a korosztály már évek óta rendszeresen tagja a második vonalnak, hiszen az egyesületek tapasztalatszerzés céljából benevezték oda őket. Most annyival lesz könnyebb a helyzetük a fiataloknak, hogy csak ebben a bajnokságban kell helyt állniuk a junior pontvadászat megszűnése után.Balatonfüreden továbbra is György László vezeti az utánpótlás szakág munkáját, így az említett korosztály felkészültségéért is ő felel.

György László (fehérben) felel továbbra is az utánpótlásért (Fotó: Zwicker Tamás)

Bene Tamás, a BKSE nemrégiben megválasztott, új elnöke lapunk kérésére elmondta, a veszprémi fúzió nem jelenti az utánpótlás nevelés végét. Sőt elképzeléseik továbbra sem változtak. Eszerint a fiatalok versenyeztetése épp oly fontos nekik, mint a felnőtteké, hiszen a legfőbb cél az, hogy a tehetséges fiatalokat mielőbb a nagyok közé is beépítsék. Az NB I/B-ben a minél jobb szereplés a cél, de a klubvezető hozzátette, György Lászlót ismerve az élmezőnyben lesz a helye a csapatnak.

Egyelőre egyetlen poszton vannak hiányosságaik, még nem tudni, ki lesz Kommendánt Endre kapus párja a pontvadászatban. A felkészülés természetesen már javában tart a felnőttekkel együtt. Az NB I/B-s utánpótlás garnitúra a Cell kupán mutathatja meg, hol is tart a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!