érmesek

2021.04.17. 11:30

Szombaton összecsap Veszprém és Balatonfüred

A Magyar Kupa bronzérmese a győztest látja vendégül a férfi kézilabda K&H Ligában. A Balatonfüredi KSE és a Telekom Veszprém legutóbb egyébként pont a kupa elődöntőjében mérte össze erejét.

B. Virág Rita, Horváth Gábor

Múlt vasárnap a Telekom Veszprém (piros-feketében) könnyedén fektette két vállra a Balatonfüredi KSE gárdáját a Magyar Kupa elődöntőjében Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Fotó: Török Attila

A Telekom Veszprém igen mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, hiszen egy hét alatt már negyedik mérkőzését vívja szombaton.

A sorozat múlt vasárnap kezdődött, épp a Balatonfüredi KSE elleni Magyar Kupa-elődöntővel, ahol David Davis tanítványai rendkívül meg­győző játékkal 43-26-ra nyertek és jutottak be a fináléba.

A hétfői döntőben a MOL-Pick Szegeddel mérhették össze erejüket. A Tisza-partiak két évvel ezelőtt hódították el a Magyar Kupát, ám mivel a pandémia miatt tavaly nem tartották meg a sorozatot, így címvédőként érkeztek a döntőbe. Itt aztán a bakonyiak sokkal meggyőzőbben kézilabdáztak, és végül 28-26-ra nyertek. A klub fennállása során huszonnyolcadik kupasikerét könyvelhette el, ami természetesen magyar rekord.

A klub huszonnyolcadik, David Davis vezetőedző viszont az első kupaaranyát vehette át Lékai Máté csapatkapitánytól. – Az első Magyar Kupámat nyertem, amiért nagyon boldog és büszke vagyok. Ki kell azonban emelni, ez a győzelem a szurkolóké is – hangsúlyozta a spanyol tréner. Hozzátette, elégedett volt a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel, viszont a támadással kapcsolatban maradt benne némi hiányérzet.

Az ünneplésre és a regenerációra azonban nem sok idő maradt, hiszen szerdán ismét útra kelt a magyar rekordbajnok, ezúttal a Ferencváros otthonában vendégeskedett.

A koronavírus által megtépázott zöld-fehéreknél 39-28-ra nyert a Telekom, és a megszerzett két ponttal tovább erősítette vezető pozícióját a tabellán. A mérkőzést követően David Davis elárulta, nehéz volt két nappal az MK-döntő után ismét pályára lépni, viszont annak örült, hogy mindenkinek lehetőséget tudott adni.

Múlt vasárnap a Telekom Veszprém (piros-feketében) könnyedén fektette két vállra a Balatonfüredi KSE gárdáját a Magyar Kupa elődöntőjében
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Hogy a rotáció működik-e majd szombaton, és milyen összeállításra számíthatunk a Balatonfüred ellen, az majd közvetlenül a lokálderbi előtt derül ki.

Kemény menetelésben van a Balatonfüredi KSE is, amely hétfőn a sírból hozta vissza a Magyar Kupa VKKFT ellen vívott bronzmeccsét. A veszprémi fiatalok szinte végig irányították az összecsapást, és két góllal vezettek a véghajrá előtt, a BKSE-nek mégis sikerült döntetlenre mentenie a meccset, a hétméterespárbajban pedig jobbnak bizonyult, mint riválisa.

– Csoda kategória – mondta György László, a Balaton-partiak mestere a megszerzett kupabronzra. – Az elődöntőket követően tudtam, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Veszprémi KKFT ellen, persze arra én sem számítottam, hogy ilyen rosszul játszunk majd. Rengeteget hibáztunk, alapvető dolgokat rontottunk el, könnyelműek voltunk, az első félidőt követően mondtam is a fiúknak az öltözőben, hogy eddig éppen csak öngólt nem lőttünk – fogalmazott György László, hozzátéve, a nagy meccsterhelésben most érte utol csapatát a fizikai és pszichés fáradtság. Nagy dolog, hogy így is sikerült megszerezni a harmadik helyet a kupában, boldogok is miatta.

Most viszont várják az újabb feladatok a Füredet, amely ma (17.00) a Telekom Veszprémet fogadja, szerdán pedig Szegedre látogat. Országos kettes és országos egyes – mondhatnánk az esélyeket latolgatva. Erre utalt György László is.

– Vannak realitások, és ezek azt mutatják, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Nyugodtan léphetünk pályára. Csapatunk most egy kis hullámvölgyben van, a feladatunk az, hogy valahogy kijöjjünk belőle a folytatásra. A Veszprém és a Szeged ellen is szeretnénk tisztességesen helytállni, s közben építeni magunkat – mondta a balatonfüredi szakvezető, aki megjegyezte: a Csurgó elleni hazai találkozó borzasztóan fontos lesz számukra. Azt a meccset április 25-én rendezik, addigra szeretne ismét megfelelő formába lendülni a BKSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!