Veszprém

2015.10.02. 19:30

Generációk közötti híd

Veszprém - Családügyi Konferenciát tartottak Veszprémben.

Jákói Bernadett

Az Idősek Világnapja alkalmából a többgenerációs együttélés előnyeiről, problémáiról, a nagycsaládos élet értékeiről, a családon belüi együttműködésről hallhattunk értékes gondolatokat, előadásokat a Veszprém megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében.

Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő köszöntőbeszédét követően neves szakemberek érveltek a napjainkat is érintő élethelyzetek, a családi gyökereket áthálózó generációs közösségek konfliktus –és a problémahelyzetek megoldásáról. A programban kiemelt hangsúlyt kapott a család értékének, összetartó erejének ma is fontos szerepe, az ez alapra épített generációs kapcsolatrendszer fókuszba helyezése.

A valós, mindennapi életünkben is megjelenő fontos problémák összegzésében, szakmai tapasztalatok átadásában többek között Bálint Bánk pszichológus a nemzedékváltás válságáról, Benedek Anna a balatonalmádi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke a mai nagyszülők szerepéről, Husztiné Farkas Katalin mentálhigiénés munkatárs az idősek és fiatal korosztály közös programjainak együttműködéséről, lehetőségeiről prezentált. Varga Endre a CSEÖH vezetője szerint is óriási a felelősségünk abban , hogyan fordulunk az idősebb korosztály felé s általuk milyen értékeket, tapasztalatokat adhatnak át a felnövekvő és fiatal generációknak.

Címkék#családjog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!