Veszprém

2013.11.06. 07:42

Önálló szemétszállítás

Veszprém - A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás feladatainak ellátására önálló nonprofit társaságot hoz létre Veszprém, amely a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-ből kiválás útján jön létre. Erről döntött a város képviselő testülete a szerdai, rendkívüli ülésén.

Tremmer Tamás

A hulladéktörvény 2014. január 1-től előírja, hogy hulladékgazdálkodási közszolgáltatást csak nonprofit gazdasági társaság végezhet, ezért kezdeményezték kiválás útján megvalósuló szétválást. A kiválással létrejövő Veszprémi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, mint jogutódnak 2014. január 1. napjától kell a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat ellátni. Mivel a kiváló társaságnak rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel a közszolgáltatás ellátása érdekében, ezért a kiváló nonprofit korlátolt felelősségű társaság jogutódja lesz a „VKSZ” Zrt-nek minden olyan engedély vonatkozásában, amelyik a „VKSZ” Zrt.-t felhatalmazza a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységek végzésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!