Kosárlabda

2012.11.07. 13:06

Kicsiktől a felnőttekig mindenki kosarazott

Balatonfűzfő - Tizenegy csapat kosárlabda és streetball mérkőzéseivel rendezték meg az 11. Öveges gálát.

Szabó Zsuzsanna

A korábbi évekhez képest valamivel kevesebb csapattal, de ismét jó hangulatban telt a fűzfői Öveges József középiskola tornatermében megrendezett Öveges kosárlabda gála. Az évente egyszer, ősszel megrendezett versenyen idén négy férfi és ugyanennyi női középiskolai csapat streetballozott egymással.
 
A férfiak között a veszprémi Lovassy gimnázium tanulói hozták el az első helyezettnek járó kupát az Öveges első és második, valamint az almádi Kéttannyelvű gárdája elől. A nőknél szintén a Lovassy szerepelt a legeredményesebben, második helyen az Ipari zárt, az Öveges és a Kéttannyelvű iskola csapatait megelőzve.

Az "idősebbek" kosárlabda mérkőzéseken csaptak össze. Kategóriájukban a balatonalmádi Fáslis csajok együttese nyert, legyőzve a peremartoni Pere-pipiket és az Öveges-retró válogatottat.

A hárompontos dobóversenyt Puncs Anna (Ipari), míg a széken ülő dobóversenyt Zsupek Dávid (Lovassy) nyerte. Félpályáról pedig Nyírő Ágota (Fáslis csajok) célzott a legpontosabban. A győztesek különdíjban részesültek. 

A legkisebbek idén is dobálhattak mini palánkra. A jó hangulatot a meccseken kívül az elmaradhatatlan zene, és idén először az Angel Cheerleaders pom-pom lányok műsorszámai dobták fel. 

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője, Soós Imre összegzésként még elmondta, ha minden jól alakul és lehetősége lesz rá, jövőre ugyanitt, ugyanekkor (de legalábbis ősszel biztos) ismét lesz Öveges gála, amire mindenkit szeretettel vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!