Kosárlabda

2014.08.06. 09:10

Távozott a volt válogatott irányító

Pápa - A Motax Concordia Pápa NB I/B-s kosárlabda csapata két játékost igazolt a közelmúltban. Erre szükség is volt, hiszen még az előző bajnokság vége előtt távozott a csapat meghatározó kosárlabdázója, Kálmán László.

Novothny Ottó

A volt válogatott irányítót sikerült pótolni, hiszen a helyére érkezett Szombathelyről Simon László, aki 43 alkalommal ölthette fel magára a válogatott mezét. A 28 esztendős, 193 centiméter magas irányító a Zalaegerszeggel korábban bajnoki aranyérmet és kupagyőzelmet is szerzett. Ráadásul abban az évben átlagosan tíz percet töltött a pályán, vagyis alapembere volt a zalaiaknak.

A másik irányító a pápaiaknál Kutasi Gergely lesz, aki Körmendről érkezik és korosztályos válogatottban többször is lehetőséget kapott ifjabb korában. A remek játékos 30 éves és 189 centi magasra nőtt.

A pápai kosárlabda csapat kerete kissé átalakult az új szezonra (Fotó: Penovác Károly)

Szintén a klubról szól a hír, hogy ezzel egy időben Horváth Kristóf távozik a Motaxtól. Az utánpótlás válogatott Törökbálintra igazolt (ott eddig az exveszprémi Molnár István volt a szakvezető, ám most Győrbe igazolt ), ahol éppen az a Szarvas Gábor lesz a mestere, aki a kínai Ifjúsági Olimpián is vezeti a magyar alakulatot, benne Kristóffal.

Érdekesség, hogy az idei szezontól a szabályok szerint állandóan pályán kell lennie egy 1994-es születésű, vagy fiatalabb játékosnak, de ez a kiváló utánpótlással rendelkező pápaiaknak szerencsére egyáltalán nem jelenthet gondot.

Vajda József a társulat mestere elmondta, hogy az együttes magja ettől függetlenül együtt maradt. Augusztus 20-át követően kezdik meg a felkészülést és idén a játékoskerethez igazodva más taktikát választva igyekeznek majd jól szerepelni a pontvadászatban. A szakember hozzátette: ahogy eddig is, a jövőben is az az egyik legfontosabb céljuk, hogy minél több fiatalt beépítsenek a felnőtt csapatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!