Kosárlabda

2015.01.29. 14:45

A pápai kosarasok az influenzával küzdöttek

Pápa, Veszprém - Az idei bajnokság eddigi legnehezebb összecsapása vár a veszprémi kosarasokra a listavezető, Bonyhád otthonában. A Pápa is rangadóra készül, a szomszédvári Győr ellen.

B. Virág Rita

A hazai pályán még veretlen Bonyhád otthonában az esélyek nem a HOYA Pannon Egyetem Veszprém csapata mellett szólnak, több szempontból sem.

Ugyan az elmúlt hetekben hozták a kötelezőt Petőfi Áron szakvezető tanítványai, hiszen megverték a sereghajtó Vasast, a Pécset, valamint az Oroszlányt is, valamennyi mérkőzés hagyott kívánnivalót maga után. A veszprémiek egyik összecsapáson sem tudtak igazán meggyőző teljesítményt nyújtani, akadozott a gépezet és Farkas Attila kiválása láthatóan (és érthetően) érzékenyen érintette a társaságot.

- Legelőször is, szeretnénk részvétünket kifejezni Vertetics Ádámnak, akinek a napokban hunyt el az édesanyja - kezdte Petőfi Áron, a veszprémiek mestere. - Természetesen Ádám nem tudott a héten velünk edzeni és jelenleg az sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. Vele sem lesz könnyű, de nélküle még nehezebb lesz a bonyhádi összecsapás, hiszen vendéglátónk nem véletlenül vezeti a tabellát tíz győzelemmel és mindössze két vereséggel. A rendkívül jó erőkből álló listavezető technikailag és fizikálisan is felkészült társaság, ráadásul otthon még egyszer sem kapott ki - magyarázta a szakvezető.

A pápai kosarasok (fehérben) szomszédvári rangadót játszanak
Fotó: Penovác Károly

Petőfi Áron hozzátette, ettől függetlenül megpróbálnak meglepetést okozni, s arra apellálhatnak, hogy az utóbbi időben igencsak jól működik a védekezésük. Ezt átmentve és jobb dobóformával talán sikerül a Bonyhád hazai veretlenségének véget vetni.

A Motax Concordia KC Pápa alakulata vereség után vág neki a szomszédvári rangadónak, amit Győrben rendeznek meg. A Bonyháddal holtversenyben első helyen álló Törökbálinttal három negyedig partiban voltak a pápaiak, ám az utolsó játékrészben az MTK minden nyitott kérdést lezárt.

- A Győri SZESE ellen szeretnénk sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani, mert továbbra is úgy látom, az ingadozó produkció okozza számunkra a legtöbb gondot - fogalmazott Vajda Balázs, a Pápa megbízott edzője, akinek édesapja, Vajda József még mindig gerincsérvvel küzd. - Sajnos azonban a héten az influenzával is meg kellett küzdenünk, többen kidőltek a sorból és ágynak estek, rajtam kívül Henrik és Ács játéka is kérdéses.

A pápai tréner a Győrrel kapcsolatban még megjegyezte, sokszor igen hektikus csapat benyomását kelti, azonban már több meglepetés győzelmet szerzett - például a Bonyhád ellen is - , ami mindenképpen figyelemre méltó.

- Remélem, valahogy ki tudunk állni, a betegek össze tudják szedni magukat. Végletekig kiélezett, izgalmas meccseket szoktunk játszani a Győrrel, szerintem ez most is így lesz - mondta Vajda edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!