Külföld

2009.09.24. 12:27

Az autógyárak is üdvözlik a vezetés közbeni SMS tilalmat

Washington - A nagy autógyárak egyként támogatják a vezetés közbeni SMS- írás és -olvasás tilalmát elrendelő amerikai tervet - olvasható a gyártókat tömörítő szervezet közleményében.

MTI

A washingtoni szövetségi kormány a vezetést zavaró tényezőkről jövő héten rendezendő konferencián kívánja felvetni az SMS-ek okozta biztonsági kérdést. 
    
Az amerikai és a külföldi autógyártók szerint a vezetés közbeni SMS-írás és -olvasás egyértelműen zavarja a vezető jármű feletti uralmát. "Az SMS-ezésen kívül még a telefonálás is egyértelmű biztonsági kockázatot jelent" - hangsúlyozta Dave McCurdy, az autógyártókat tömörítő szervezet vezetője.
    
A tagállamok közül eddig több mint egy tucatnyiban tiltották meg a vezetés közbeni SMS-ezést, telefonálni azonban ennél kevesebben tilos. 
    
Az amerikai közlekedési minisztérium által meghirdetett, iparági és más szakemberekkel közösen tartandó washingtoni konferencián a kérdés törvényi szabályozásának lehetőségeivel is foglalkoznak majd.
    
Charles Schumer New York-i szenátor javaslata alapján a szövetségi keretből autópályákra fordítható pénzek 25 százalékát tartanák vissza azoktól a tagállamoktól, amelyek nem tiltják be a vezetés közbeni üzenetírást és -olvasást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!