Külföld

2009.09.22. 09:13

Pakisztáni szélsőségesek felrobbantottak egy lányiskolát

Pesavar - Felrobbantottak egy lányiskolát feltehetően iszlamista fegyveresek kedden Pakisztán északnyugati részén, de a támadásnak nem voltak áldozatai, mert a tanintézetben éppen nem tartózkodott senki sem.

MTI

Hamdullah Hán rendőrségi tisztségviselő szerint a támadók Pesavar egyik külvárosi lányiskoláját robbantották fel, a feltételezések szerint időzített pokolgéppel. A detonációban az iskola súlyosan megrongálódott - mondta a rendőrségi illetékes.

Iszlamista fegyveresek Pakisztánban és a vele szomszédos Afganisztánban a múltban gyakran hajtottak végre támadásokat lányiskolák ellen, abbéli meggyőződésükben, hogy a nők nem tanulhatnak.

Az al-Kaida terrorszervezet és a tálib mozgalom fegyveresei uralmuk alatt tartják az Afganisztánnal határos pakisztáni térség nagy részét. Az elmúlt egy évben a hadsereg sikereket könyvelt el a térség legalább három szegletében, de a szélsőségesek továbbra is erősen tartják magukat a hegyvidéki területeken, ahová nem ér el a törvény keze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!