Külföld

2009.11.03. 21:42

Jim Carrey: ma is aktuális a Karácsonyi ének üzenete

Los Angeles - Dickens története, a Karácsonyi ének ma is aktuális - véli Jim Carrey, a 19. századi regény héten debütáló új filmes feldolgozásának főszereplője.

MTI

Már 166 esztendeje, hogy a szívmelengető mesében Charles Dickens megfogalmazta a 19. századi kapitalizmus kemény kritikáját, ám a fukar Ebenezer Scooge-ot alakító filmsztár szerint "nagyon is napjainkra illő" sztoriról van szó. Mint mondta, az sem véletlen, hogy épp most született belőle ismét film. "A történetek akkor kerülnek elő, amikor elő kell, hogy kerüljenek" - utalt a globális gazdasági válságra.
   
"Scrooge az első vállalati szemétláda. Az utált szemétláda. S most, amikor minden építményünk bedől a kapzsiság miatt, ez a sztori annyira ide való" - magyarázta a színész.
   
"Mindenki szereti a jóra forduló történeteket. Azokat, amelyekben valaki meglátja a fényt, és végül felfedezi, hogy mi a fontos az életben. Ez az egyik legjobb, amit valaha erről írtak" - tette hozzá.
   
Carrey szerint egyébként a családja biztos szívinfarktust kap majd, ha meglátja Scrooge-ot a filmvásznon, mert tisztára úgy néz ki, mint az apja. "Hihetetlen. Igazán olyan, mintha a jövőbeli magamat látnám. Nem a hosszú állra vagy a hosszú orra gondolok, hanem arra, ahogy majd öregen kinézek."
   
A Disney-produkcióként, Robert Zemeckis rendezésében, 3D-s, különleges animációs technikával készült filmben egyébként Jim Carrey játssza az Elmúlt, a Jelen és a Jövő Karácsonyok Szellemét is. Partnerei között van Robin Wright Penn, Gary Oldman és Colin Firth is.
   
Az Oscar-díjas Zemeckis "a legnagyszerűbb angol nyelven született időutazós sztorinak" nevezte Scrooge történetét. "A saját időutazós munkáimra is hatással volt" - árulta el a Vissza a jövőbe filmek rendezője.
   
A Karácsonyi ének legújabb feldolgozását csütörtöktől vetítik a magyar filmszínházak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!