Külföld

2011.11.13. 06:43

A görög és az olasz kormányváltásokat üdvözölte Obama

A görög és az olasz kormányváltásokat üdvözölte szombaton Honoluluban Barack Obama amerikai elnök, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) kétnapos csúcstalálkozó kezdetén tartott amerikai üzleti fórumon.

MTI

Obama "jó hírnek" nevezte a görög kabinet cseréjét, illetve az Olaszországban küszöbön álló kormányváltást, de figyelmeztetett arra, hogy "akad még jócskán tennivaló" az európai adósságválság leküzdésében. Értékelése szerint amennyiben Európa nem lenne képes megbirkózni a válsággal, annak negatív hatása lenne a globális gazdaságra. Nagyra értékelte, hogy az európai vezetők nemcsak a görög válság megoldásának szükségességét vették komolyan,  hanem az eurózóna szélesebb válságának kezelését.
Az amerikai elnök megítélése szerint az új athéni és római kormányok megalakulása elősegítheti a világ pénzpiacainak megnyugtatását, hiszen mindkét ország elkötelezte magát a strukturális reformok megvalósítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!